Thomas Trøa
Norbrygg-medlem
Når jeg skulle kjøpe inn ingrediensene til meg og min sjefs dobbelt ipa endte jeg opp med nesten 25kg malt, den stakkars speidelen tar vel bare 14kg eller hva det er.
Så min plan er at vi fyller speidelen med de vanlige 14kg og tar resten i et meskekar på siden for så å bruke vørteren fra meskenkaret som skyllevann i speidelen. Er dette en ålreit løsning eller finnes det noen andre måter å få bedre utbytte på?
Vi har tenkt på muligheten for å erstatte noe med ekstrakt, men ønsker å bruke den overflødige malten så langt det er mulig!
Så min plan er at vi fyller speidelen med de vanlige 14kg og tar resten i et meskekar på siden for så å bruke vørteren fra meskenkaret som skyllevann i speidelen. Er dette en ålreit løsning eller finnes det noen andre måter å få bedre utbytte på?
Vi har tenkt på muligheten for å erstatte noe med ekstrakt, men ønsker å bruke den overflødige malten så langt det er mulig!