For tidlig gjærstopp

Stenumgard

Norbrygg-medlem
God søndag, godtfolk.

Den 15.06.2014 brygget jeg en engelsk pale ale. Jeg skulle egentlig flaske den før jeg reiste bort for to uker siden, men siden den bare hadde gjæret ut til 1.032, lot jeg den stå til jeg kom tilbake. Dessverre har den ikke gjæret ut noe mer. Har stått gradvis på 16, 18, 20 og 25 grader på disse fire ukene. Startet med en OG på 1.053.
Ganske sikker på at jeg drev med noe tull da jeg skulle hydrere gjæren, men det har heldigvis ikke kommet noen infeksjoner. Vørteren lukter veldig godt, så jeg gleder meg til å smake! Men den skulle helst ha gjæret litt mer ut.

Spørsmålet blir da: Kan jeg bare strø over en pakke til og la den stå en stund? I så fall, hvor lenge må den stå? Burde jeg ha den over på et nytt gjæringskar siden den allerede har stått i fire uker? Må jeg bruke samme gjæren? Jeg har nemlig Safrew WB-06,Safale S-04, Safale US-05, Saflager S-23, Safbrew T-58 og Danstar Belle Saison liggende, og hadde vært kjekt om jeg kunne ha brukt en av disse.

Håper noen av dere har noen gode råd til en som begynner å bli øltørst.
 
Bruker dette.

Burde kanskje ha lest det som står på siden der...

Kalkulatoren sier:
OG - Corrected:
12.90 °P, 1.052
FG - Corrected:
4.44 °P, 1.017
Alcohol By Volume:
4.68%


Så da burde vel alt være greit?


Tusen takk for hjelpen!
 
Mange som har gått i den samme fellen tidligere ;-)

Sent fra min GT-P5110 via Tapatalk
 
Tilbake
Topp