Aleksander_B
Norbrygg-medlem
Litt dårlig tittel, men jeg prøver meg alikevel.
Vi brygget en Kölsch forleden som ble så-som-så. Noe høy gjæringstemp og alt for lang gjæring gjorde at FG ble noe lavere enn ønsket.
Men vi tok vare på gjæret for å bruke det om igjen i ett nytt brygg med Kölsch.
Gjæren er vasket etter alle kunstens regler og sitter nå klar i kjøleskapet i påvente av mer action.
Det jeg lurer på er altså;
Må jeg gjøre noe med gjæret jeg har i glasset, må jeg lage ny gjærstarter for å "vekke" gjæret. Eller kan det pitches direkte inn i vørteren ved romtemp? :biersmile:
Vi brygget en Kölsch forleden som ble så-som-så. Noe høy gjæringstemp og alt for lang gjæring gjorde at FG ble noe lavere enn ønsket.
Men vi tok vare på gjæret for å bruke det om igjen i ett nytt brygg med Kölsch.
Gjæren er vasket etter alle kunstens regler og sitter nå klar i kjøleskapet i påvente av mer action.
Det jeg lurer på er altså;
Må jeg gjøre noe med gjæret jeg har i glasset, må jeg lage ny gjærstarter for å "vekke" gjæret. Eller kan det pitches direkte inn i vørteren ved romtemp? :biersmile: