Forskjell Safale US05 og S04

uggur

Norbrygg-medlem
Leverandøren var tom for US05 og sendte med S04 istedet.Brukte den på en Porter og en Amber Ale.Virker som den gjør seg ferdig fortere enn US05.Rehydrerte begge to.Står stødig på 21grader.
Normalt?
 
Leverandøren var tom for US05 og sendte med S04 istedet.Brukte den på en Porter og en Amber Ale.Virker som den gjør seg ferdig fortere enn US05.Rehydrerte begge to.Står stødig på 21grader.
Normalt?
Opplever samme greia selv akkurat nå. På de to første bryggene brukte jeg US-05 og da gjæra det i hverfall 13 dager før flasking. Nå har jeg satt en ny dunk med IPA som har stått å gjæra i 7 dager med S04, OG har allerede sunket fra 1,060 til 1,012, Gjæres på ca 21 grader.
Bør jeg begynne å tenke på flasking?
 
Min APA med US-05 gikk fra 1.051-1.006 på 7 dager (ingen måling i mellom). Etter 2 uker var den komme ytterligere ned, til 1.004sg.

Du kan vel flaske hvis sg-målingen er stabil over flere dager, men gjæren jobber fortsatt i og med at den rensker opp i stoffer produsert tidlig i gjæringsforløpet. Så jeg ville latt den stå 1 uke til.
 
Med tilstrekkelig gjær og O2 bør US-05 klare å gjære ut på godt under en uke. S-04 vil klarne opp en del raskere, ettersom den flokkulerer sterkt.
 
Us05 har vel en litt renere smak. Mens 04 har litt mer ester smak kanskje litt mer brød smak synes jeg.
 
Har enda tilgode å få US-05 under 1010. Selv med rehydrering av gjæren og temperaturkontroll under gjæringsforløpet. (Rister dunken ved pitch)
 
Har enda tilgode å få US-05 under 1010. Selv med rehydrering av gjæren og temperaturkontroll under gjæringsforløpet. (Rister dunken ved pitch)

Hvordan mesker du? Kjørte en time med 64 grader på APAen min. Ønsket den tørr, men ventet ikke at den skulle gå så langt under 1.010.
 
Tilbake
Topp