Forslag til humle og humskjema på Baltic Porter?

Ørnegård

Norbrygg-medlem
Vi skal brygge noe i nærheten av en Baltic Porter (http://www.bjcp.org/2008styles/style12.php) og har foreløpig denne oppskriften på blokken:

Batch Size (L):           23.0
Total Grain (kg):         7.650
Total Hops (g):           0.00
Original Gravity (OG):    1.071  (°P): 17.3
Final Gravity (FG):       1.018  (°P): 4.6
Alcohol by Volume (ABV):  6.98 %
Colour (SRM):             22.1   (EBC): 43.5
Bitterness (IBU):         0.0   (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
4.500 kg Pale Malt (58.82%)
1.500 kg * Caramalt (19.61%)
1.200 kg * Flaked Oats (15.69%)
0.200 kg * Crystal 150 (2.61%)
0.150 kg * Chocolate (1.96%)
0.100 kg * Smoked malt (1.31%)

Styleguiden sier "Continental hops" og mitt spørsmål er da: Er det noen som har innspill til humle og humleskjema på denne? Humlen må kunne kjøpes blant utvalget hos https://sites.google.com/site/vestbrygg/vareutval/humle ...

Det vi sikter på er en sødmefyllt, fyldig, smaksrik porter (noe ala Ægirs Sumbel Porter om en har smakt denne). Caramalt for karamellsmak, Flaked Outs for fylde, Crystall fordi jeg har sett andre bruke det :) Chocolate for sjokolade og smoked for litt røyksmak.

Humlen er vi litt usikker på - men alle innspill mottas med takk!

Edit: Tar gjerne i mot innspill på gjær, gjærmengde, gjæringstemp også :)
 
Tilbake
Topp