Øhh... pH i mesk på 4,72?Ølen ble brygget i går iht følgende oppskrift:
Restful Christmas
Denne gangen har vi ovedrevet rengjøringen litt og kjørt det meste med PBW en ekstra gang før brygging. Tar ingen sjanser!
Vi har også vært veldig forsiktige og fått med veldig lite trub over i gjæringskarene i år.
Oksygen ble tilsatt med røring med brusestein, 1l/min i 1,5 min.
Vi har satt av en FFT så får vi se hva den sier etter hvert. Står på magnetrøreren nå.
Tenker da å la ølet stå og gjære til vi er nede i nærheten av det FFT-en viser, og til måling med 3 dagers mellomrom viser samme verdi.
Når vi tapper skal vi bruke Lallemand CBC-1 for karboneringen.
Andre ting vi bør tenke på?
Øhh... pH i mesk på 4,72?
Sliter litt med Brewersfriend. Den lagrer ikke i water calcen at Molasses og spraymalt tilsettes etter mesk (late addition), og at noe av maltet er Crystal malt og noe er roasted. Dermed viser oppskriften helt feil Ph selvom water calc'en er korrekt og viser Ph 5.4 når jeg lagrer den. Åpner jeg den lagrede water calcen senere så har den bestemt seg for å hente grist info fra oppskriften igjen. Gidder ikke bruke noe tid på det. Jeg er uansett ganske så trygg på at Ph som vises i en korrekt water calc er nogenlunde riktig.Nei, den stemmer ikke. Her har brewersfriend oppdatert noe igjen og «mistet» vann-profilen. Ph skal teoretisk ha blitt 5.4 i mesken. Vi hadde ikke noe å måle med men det pleier å stemme ganske bra.