Hei!
Jeg har holdt et lite kurs på jobben hvor jeg har introdusert mine kolleger for ekstrakt-brygging.
I første runde har vi satt to IPA-sett fra Bryggselv, med lik gjær (WLP001) og kun små variasjoner
i mengde vann tilsatt - for å få ulikt utslag på OG. De ligger på rundt 20 liter begge to.
Vi burde kanskje forsøkt ulik type gjær, men det er nå så.
De har nå stått to uker med fin aktivitet i gjærlåsen, i dag skal sette i gang tørrhumling i en uke.
I utgangspunktet skulle vi bruke henholdsvis Citra (blomst) og Chinook (pellets) for å se om vi merket
forskjell på de to - men det slår meg nå at forskjellen kanskje ikke blir stor (nok) til at man merker det noe særlig?
Hva tror dere?
Vil det eventuelt være en idé å trekke halvparten av Chinooken i varmt vann for å eksemplifisere hva alpha-syren vil gjøre med bitterheten?
Hvor mye humle anbefaler dere av/til de to ulike?
På forhånd takk!
Jeg har holdt et lite kurs på jobben hvor jeg har introdusert mine kolleger for ekstrakt-brygging.
I første runde har vi satt to IPA-sett fra Bryggselv, med lik gjær (WLP001) og kun små variasjoner
i mengde vann tilsatt - for å få ulikt utslag på OG. De ligger på rundt 20 liter begge to.
Vi burde kanskje forsøkt ulik type gjær, men det er nå så.
De har nå stått to uker med fin aktivitet i gjærlåsen, i dag skal sette i gang tørrhumling i en uke.
I utgangspunktet skulle vi bruke henholdsvis Citra (blomst) og Chinook (pellets) for å se om vi merket
forskjell på de to - men det slår meg nå at forskjellen kanskje ikke blir stor (nok) til at man merker det noe særlig?
Hva tror dere?
Vil det eventuelt være en idé å trekke halvparten av Chinooken i varmt vann for å eksemplifisere hva alpha-syren vil gjøre med bitterheten?
Hvor mye humle anbefaler dere av/til de to ulike?
På forhånd takk!