Nyhetsbrev fra Norbrygg Oslo 19. august 2023

Jørgen O

Dommer
Sentralstyre
Følgende nyhetsbrev har i dag blitt sendt på epost til medlemmene i Norbrygg Oslo:Bli med på Norbrygg-aktiviteter i Oslo utover høsten

Sommerferien er over for de fleste, og vi kan presentere følgende høstmeny fra Norbrygg Oslo:

  • Usmakskurs 21. september
  • Sosial ølsmakekveld fredag 29. september
  • Oslomesterskapet i belgisk øl (innlevering 29. september og 2. oktober)
  • Klubbmesterskapet 3. november 2023


Usmakskurs 21. september

Diacetyl, acetaldehyd og oksidering er tre av de vanligste usmakene en hjemmebrygger kan oppleve i ølet sitt. En ting er å lese om usmaker, noe annet er å sanse dem. Når vi tilsetter smaksampuller i vanlig øl, lærer du å kjenne igjen noen av de mest vanlige usmakene – og lære hva du kan gjøre for å unngå dem. Alle våre usmakskurs ledes av en sertifisert øldommer. Kurset er gratis og er kun for Norbrygg-medlemmer. Det avholdes i lokalene vi disponerer i Drammensveien 43. Meld deg på i Hoopla.

Sosial ølsmakekveld fredag 29. september

Dette er et lavterskel-arrangement hvor vi rett og slett bare samles og tar med hjemmebrygg eller annet godt drikke. Hjemmebryggermiljøet er et sosialt, inkluderende og åpent miljø der det er plass til alle. Dette arrangement er åpent også for ikke-medlemmer som ønsker å bli bedre kjent med hjemmebryggingens verden. Arrangementet er gratis, men for å ha kontroll på antall deltakere må du melde deg på i Hoopla. Det er også mulig å levere inn bidrag til konkurransen vår i belgisk øl denne kvelden (se nedenfor). Besøk arrangementstråden på forumet dersom du har spørsmål om ølsmakekveledn.

Innleveringsfrister for oslomesterskapet i belgisk øl 2023

Norbrygg Oslo har tradisjon for to årlige hjemmebryggerkonkurranser, med ulikt tema fra gang til gang. Du leverer inn bidrag enten på flaske eller boks, og sertifiserte øldommere står for bedømmingen. De tre beste bidragene vinner gavekort på hhv. 1500, 1000 og 500 kr fra vår samarbeidspartner Strømmen Hjemmebrygg. Temaet for høstens konkurranse er belgisk øl. Som vanlig er det Norbryggs typedefinisjoner av øl som setter rammen for konkurransen. Du kan lese mer om hvilke øltyper som er inkludert og finne praktisk informasjon i konkurransetråden på Norbrygg-forumet. Her finner du også lenke til påmelding. Du kan enten levere inn dine bidrag under ølsmakekvelden vi har i Drammensveien 43 fredag 29. september (se over), eller mellom kl. 17 og 19 påfølgende mandag 2. oktober i lagerbygget i bakgården på samme adresse. Utdelingen av diplom og premier vil bli gjort under Klubbmesterskapet fredag 3. november (se under).

Klubbmesterskapet 3. november 2023

Årets sosiale høydepunkt i Norbrygg Oslo er for mange vårt «klubbmesterskap» som i år finner sted fredag 3. november i Drammensveien 43. Her serverer hjemmebryggere øl, og det er publikum som stemmer over hvem som skal vinne. Mer detaljer kommer i nyhetsbrev senere i høst, men hold av datoen allerede nå.

Samarbeidspartnere og tilbakemeldinger

Norbrygg Oslo samarbeider med Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug, som avholder en rekke kurs og arrangementer, inkludert jevnlige ølsmakekvelder og introduksjonskurs til ølbrygging. Arrangementene er åpne også for ikke-studenter. Se oversikt på laugets Facebook-sider.

Norbrygg er til for medlemmene. Ta kontakt med fylkesstyret på oslo@norbrygg.no dersom du har tilbakemeldinger til oss. Husk at du som Norbrygg-medlem får rabatt hos mange bryggebutikker, inkludert vår hovedsamarbeidspartner Strømmen Hjemmebrygg. Rabattkodene får du ved å sende sms NORBRYGG STATUS til 2030. Endringer i medlemskapet ditt kan du selv administrere på norbrygg.hypersys.no.
 
Tilbake
Topp