Første brygg, innspill

Hei.

Ny på forumet her, og ny i brygger faget.

Skal sette mitt første brygg om ca 2 timer og trenger en liten pekepinne på om jeg er på rett spor.

Ingrediensen er levert av Bratberg, medfølgende til Bratberg kompaktbrygeri, men ser at det som følger med ikke stemmer helt med oppskriften som ligger på deres sider, så prøver meg litt frem.



Har lagt inn det jeg har i beercalc.

IPA Førstebrygg Style: Engelsk IPA Brewer: Ringreven
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 20 liters
OG: 1062
BG: 1077
FG:
Alcohol: 6.2 % by vol.
Colour: 22 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 59 IBU
BU/GU: 0.95
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 6000 g
Crystal Malt 135 135 EBC 500 g
Mash schedule: 67 degrees for 90 minutes.
Hops
Target 11% alpha 60 g 60 minutes
Cascade 8% alpha 40 g 15 minutes
Cascade 8% alpha 30 g dry hopped
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Fermented at 18 degrees C for 14 days.
Fermented at 15 degrees C for 14 days.
Lagered at 5 degrees C for 14 days.
Comments:


Alle tips/hjelp mottas med takk!

Ringreven
 
Hva er det du lurer på egentlig? Er det opskrifta? Framgangsmåten?

Ved å bruke søkefunksjonen på forumet, vil du kunne få svar på det meste du trenger.
Lykke til!
 
Var egentlig oppskriften jeg lurte på. Siden ingrediensene ikke stemte med oppskrift.

Er glad i IPA, men ikke alt for mye humlesmak.
 
Da var brygging og vasking ferdig.

Et lite spørsmål.

Beregnet OG var 1.062
Målte OG etter kok 1.068
Og midt i tappinga målte jeg den til 1.058

Er detta innafor?

På forhånd takk for svar.
 
Om du måler med feil temperaturer får du ikke nødvendigvis riktig OG.
For korrekt OG, måler en ved 20 grader Celcius.
Så om du holdt ca 20 grader ved tapping og målte 1.058 som er litt svakere enn beregnet 1.062 så har du bare hatt litt dårligere utbytte enn bereknet på forhånd.
Rekner med at eneste forskjell fra etter kok til tapping er temperaturen som har endret i hvertfall.
 
Hei.

Takk for svar.

Hadde 1,062 og la på 0,004 for at vørten holdt 30 og ikke 20 grader, iht til tabelen som fulgte med.

Da før vi vente og se.

Fikk litt lavt volum også, grunnet litt surr, men hevnet på 18,5 liter med vørte.

Greide også kunstykket å løfte dunken med gjær låsen i, med det utfallet at halvparten av vannet i gjærlåsen ble sugd inn i dunken, så håper ikke det infiserte dunken....

Er vel bare og vente og se?
 
Det siste der må du nok bare vente å se ja.
Neste gang kan du bruke vann du har kokt i vannlåsen, så er det ihvertfall sterilt det som eventuelt kommer i dunken;)

Skriver du fremgangsmåte kan du jo få tips og veiledning til neste gang om du er heldig. Ellers så er det bare til å søke litt på forumet, så finner du mye.
Under utstyr, har beer brew en underkategori som inneholder en del relevant for deg.
En bb30 og din Bratberg er identiske med tanke på bryggingen.
 
Takker for svar så langt.

Har prøvd å lese meg opp, både her og i ei bok.

Så ein får notere ned litt til neste gang.

Koke vann te vannlåsen var ein ting je ska ta med meg te neste gang.

Takker og bukker.
 
Har vært 2 nervøse dager hjemme nå, hvor temp på gjæringskarret er sjekket jevnlig, men ingen aktivitet. Så i dag var det plutselig klop klop med 20 sekunders mellomrom. :)
 
Tilbake
Topp