Flott forum. Jeg har lest mye.
Likevel - står på trappene og skal investere i utstyr. Kostnad er litt underordnet, det viktiste er kvaliteten på resultatet.
I utgangspunktet tenkte jeg på Speidel Braumeister (20 l) og Blichmann konisk rustfri gjæringstank (26,5 liter). Vurderte en tid også tilsvarende sett men for større kapasitet, men siden jeg tenker å drive alene så er det vel like godt å heller kunne eksperimentere med flere batcher. Høres dette ut som et godt utgangspunkt? Jeg skjønner jo at selve råvarene og prosessen sikkert er viktigere enn selve grunnutstyret her, men ønsker likevel kommentarer på om dette er godt utstyr. Er det noe annet jeg heller burde vurdere? Burde jeg heller velge større kapasitet på Braumeister (evt. 50l med "adapter" for å kunne bruke med mindre volum?).
Er det riktig at rustfri gjæringstank utgjør en forskjell kontra tilsvarende i plast?
Brygget litt for et par tiår siden. Jeg kunne se det som en fordel å unngå rest-stoff i flasker (som følge av naturlig karbonering). Hvordan løses dette best, eks. ved Pilsner. Ønsker altså lagring på flasker, men uten bunnfall. Hva trenger jeg da evt. av utstyr for å kunne tappe på flasker uten naturlig karbonering.
Evt. om jeg kombinerer noe lagring på flasker, og noe på fat. Hvilke fat anbefales? En fordel med store fat, eller mindre fat? Evt. hvilen type?
Mange spørsmål dette - men håper på noen innspill.
Likevel - står på trappene og skal investere i utstyr. Kostnad er litt underordnet, det viktiste er kvaliteten på resultatet.
I utgangspunktet tenkte jeg på Speidel Braumeister (20 l) og Blichmann konisk rustfri gjæringstank (26,5 liter). Vurderte en tid også tilsvarende sett men for større kapasitet, men siden jeg tenker å drive alene så er det vel like godt å heller kunne eksperimentere med flere batcher. Høres dette ut som et godt utgangspunkt? Jeg skjønner jo at selve råvarene og prosessen sikkert er viktigere enn selve grunnutstyret her, men ønsker likevel kommentarer på om dette er godt utstyr. Er det noe annet jeg heller burde vurdere? Burde jeg heller velge større kapasitet på Braumeister (evt. 50l med "adapter" for å kunne bruke med mindre volum?).
Er det riktig at rustfri gjæringstank utgjør en forskjell kontra tilsvarende i plast?
Brygget litt for et par tiår siden. Jeg kunne se det som en fordel å unngå rest-stoff i flasker (som følge av naturlig karbonering). Hvordan løses dette best, eks. ved Pilsner. Ønsker altså lagring på flasker, men uten bunnfall. Hva trenger jeg da evt. av utstyr for å kunne tappe på flasker uten naturlig karbonering.
Evt. om jeg kombinerer noe lagring på flasker, og noe på fat. Hvilke fat anbefales? En fordel med store fat, eller mindre fat? Evt. hvilen type?
Mange spørsmål dette - men håper på noen innspill.