Heisann!
jeg har litt spm, jeg er nybrygger og har forsåvidt fått med meg hva dette går i.
jeg skal prøve å forklare min fremgangsmåte, så håper jeg noen er villige til å rette meg på min vei, tror jeg skal få satt i kok gryta i morgen, blei ikke som planlagt med influensa og slikt hos ungen og kjeringen.
hva jeg har av råvarer:
25kg pale ale malt
2-4kg crystal malt
safeale s-04 gjær
1pose portafloc
target humlepellets 10.5% alfasyre 100gram
cascade humlepellets 5,9% alfasyre 100gram
1kghonning.
Sooooooleis,
jeg har ikke studert dette kjempenøyaktigt, men osm jeg sa, dette er min "fremgangsmåte"
koke fks 40Liter vatten
vente til vatnet har kjøltseg til fks 70grader, og tilsette malten. røre i, stille inn termostatet til 67g i en times tid. (er det viktigt å måle med hygrometer her?)
når dette har mesket seg den tiden det trengs, tenker jeg å løfte oppsilkaret, samt koke opp resterende 10Liter vatten på kjele inne, og spyle over med vatnet jeg har kokt for å få ut restene av malten.
når dette er silt ut, tenker jeg å koke dette her i en times tid.først tilsetter jeg hummlen, når det har fått oppkok. (hva av hummlene skal i først? fikk ikke noe god forklaring på det når jeg handlet)
når det er 20min igjenn av tiden skal jeg tilsette mere av hummlen (igjenn hva for en?)
så skal jeg tilsette smakshumlen dei siste 10min. sammen med 2 tabletter portafloc.
når det nærmer seg times koketid, er det her jeg skal måle med hygrometer for å fastslå når jeg har nok søtstoffer for att gjæren skal gjøre jobben sin?
når jeg har nok OG.
da planlegger jeg å sleppe søtsakene forbi motstrøms kjøleren og i gjæredunker og ønsket er å kjøle så fort som muligt uten av jeg tetter igjenn kjøleren-
hva gjelder gjær der har jeg ikke peiling. skal den piske i vørteren? blandes?
håper noen kan hjelpe en håpløs brygger som har forelsket seg i hjemmebrygget øl
jeg har litt spm, jeg er nybrygger og har forsåvidt fått med meg hva dette går i.
jeg skal prøve å forklare min fremgangsmåte, så håper jeg noen er villige til å rette meg på min vei, tror jeg skal få satt i kok gryta i morgen, blei ikke som planlagt med influensa og slikt hos ungen og kjeringen.
hva jeg har av råvarer:
25kg pale ale malt
2-4kg crystal malt
safeale s-04 gjær
1pose portafloc
target humlepellets 10.5% alfasyre 100gram
cascade humlepellets 5,9% alfasyre 100gram
1kghonning.
Sooooooleis,
jeg har ikke studert dette kjempenøyaktigt, men osm jeg sa, dette er min "fremgangsmåte"
koke fks 40Liter vatten
vente til vatnet har kjøltseg til fks 70grader, og tilsette malten. røre i, stille inn termostatet til 67g i en times tid. (er det viktigt å måle med hygrometer her?)
når dette har mesket seg den tiden det trengs, tenker jeg å løfte oppsilkaret, samt koke opp resterende 10Liter vatten på kjele inne, og spyle over med vatnet jeg har kokt for å få ut restene av malten.
når dette er silt ut, tenker jeg å koke dette her i en times tid.først tilsetter jeg hummlen, når det har fått oppkok. (hva av hummlene skal i først? fikk ikke noe god forklaring på det når jeg handlet)
når det er 20min igjenn av tiden skal jeg tilsette mere av hummlen (igjenn hva for en?)
så skal jeg tilsette smakshumlen dei siste 10min. sammen med 2 tabletter portafloc.
når det nærmer seg times koketid, er det her jeg skal måle med hygrometer for å fastslå når jeg har nok søtstoffer for att gjæren skal gjøre jobben sin?
når jeg har nok OG.
da planlegger jeg å sleppe søtsakene forbi motstrøms kjøleren og i gjæredunker og ønsket er å kjøle så fort som muligt uten av jeg tetter igjenn kjøleren-
hva gjelder gjær der har jeg ikke peiling. skal den piske i vørteren? blandes?
håper noen kan hjelpe en håpløs brygger som har forelsket seg i hjemmebrygget øl