Ikke enkelt å få den ned raskt.
Ned til 20 °C er greit, men på vinteren bruker du lengre tid fra 20 °C til 10 °C med normalt springvann enn fra 100 til 20, sånn er det bare...
Egentlig veldig enkelt... forskjellen mellom temp. i kjøleren og brygget. Jo større forskjell jo raskere temperatur reduksjon!!
... og nei, det er ikke viktig å pitche så raskt som mulig, det som er viktig er å pitche riktig mengde gjær ved rett temperatur i en vørter med samme temperatur.. uansett brygg!
... og nei, det er ikke viktig å pitche så raskt som mulig, det som er viktig er å pitche riktig mengde gjær ved rett temperatur i en vørter med samme temperatur.. uansett brygg!
Med en 50' dyppkjøler får jeg 22-23 liter ned fra kok til 8 °C på ca. 15 minutter (resirkulerer da vørteren med pumpe underveis). Dette forutsetter selvsagt at springvannet er rimelig kaldt.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.