Fortsatt aktivitet i gjærlås

Marius K.

Norbrygg-medlem
Hei!

Min første IPA har nå stått i tre uker på gjæringstønne. Jeg har vært på ferie i store deler av denne perioden, men ser at LCD termometeret viser 17 grader i gjæringstønna. Under stormgjæringa lå temperaturen på 20-21 grader.

Jeg legger merke til at det fortsatt kommer en boble i gjærlåsen i ny og ned (flere sekunder mellom hver gang). Er det normalt? Det ser ut til at gjæren ligger godt samlet på bunnen av gjæringstønna.

Marius
 
Takk for kjapt svar :) Jeg planlegger å flaske på tirsdag. Tørrhumlet på torsdag, så må fortsatt vente litt..
 
Tørrhumling gir partikler som oppløst co2 kan feste seg på, dermed går karbondioksiden ut av oppløsning og inn i atmosfæren, gjennom gjærlåsen.
 
Ganske vanlig dette ja.

Har du lik måling (FG) over noen dager og ølet har stått helst 14 dager, er det bare å flaske  ;)
 
Tilbake
Topp