Hei,
har kun brygget et ekstraktbrygg før og tenkte å prøve meg på BIAB for første gang. Jeg har lyst på en øl som kan være tørsteslukker og et alternativ til pils. Det blir vrient for meg å gjære på 8-10 grader så jeg har valgt et brygg som krever 18-20grader i gjæringstemperatur. Det heter Una Blonde http://www.7fjellbryggeri.com/brewourunablond. Jeg tenkte å lage en batch på ca. 25l. Problemet er at oppskriften er i prosent. Har lest veldig mye på nettet og finnet en tilsvarende tråd, men syntes fortsatt det var veldig vanskelig og skjønne hvordan jeg skal beregne kg malt utifra prosent. Handbrygg.dk for eksempel lar meg ikke legge inn prosent malt, kun kg. Dette blir veldig vrient ettersom jeg må bestille varer osv. Har noen en enkel formel for dette, evt. en kalkulator? Er ikke snakk om mange tingene som må omgjøres til kg, så om noen hadde orket å gjort om for meg hadde jeg vært evig takknemlig. Lurer også på en ting til, det står feks "best carmel malt 5EBC". Er det veldig "farlig" om jeg kun får tak i en med 6EBC og som heter noe litt annerledes? Takk for alle innspill!
har kun brygget et ekstraktbrygg før og tenkte å prøve meg på BIAB for første gang. Jeg har lyst på en øl som kan være tørsteslukker og et alternativ til pils. Det blir vrient for meg å gjære på 8-10 grader så jeg har valgt et brygg som krever 18-20grader i gjæringstemperatur. Det heter Una Blonde http://www.7fjellbryggeri.com/brewourunablond. Jeg tenkte å lage en batch på ca. 25l. Problemet er at oppskriften er i prosent. Har lest veldig mye på nettet og finnet en tilsvarende tråd, men syntes fortsatt det var veldig vanskelig og skjønne hvordan jeg skal beregne kg malt utifra prosent. Handbrygg.dk for eksempel lar meg ikke legge inn prosent malt, kun kg. Dette blir veldig vrient ettersom jeg må bestille varer osv. Har noen en enkel formel for dette, evt. en kalkulator? Er ikke snakk om mange tingene som må omgjøres til kg, så om noen hadde orket å gjort om for meg hadde jeg vært evig takknemlig. Lurer også på en ting til, det står feks "best carmel malt 5EBC". Er det veldig "farlig" om jeg kun får tak i en med 6EBC og som heter noe litt annerledes? Takk for alle innspill!