Frokost IPA, Te og Kaffe?

Har veldig lyst til å prøve meg på en type frokost IPA. Ønsker at den skal ha en fin kaffe smak, men den skal ikke dominere. Vurderer også å tilsette noen poser Te under koking, er litt usikker på om dette kan kollidere med kaffe opplevelsen, eller om det kan hjelpe til. Så jeg har noen spørsmål jeg håper dere kan hjelpe meg med.

  • For å få en fin kaffesmak, bør jeg tilsette allerede brygget kaffe, eller bruke malt?
  • For en batch på rundt 15 liter, hvor mye kaffe/malt bør jeg bruke? Jeg brygger med ekstrakt, så dette vil isåfall være i tillegg til ekstrakten.
Om noen har generell erfaring med dette, setter jeg stor pris på om du ønsker å dele. Er ganske ny når det gjelder brygging, men føler jeg er klar når det kommer til denne batchen. Dette er også min første tråd, så setter også pris på om dere gir meg veiledning til hvordan jeg bør forbedre mine fremtidige tråder.

Takk på forhånd.
 
Jeg kan bare svare utifra egen erfaring, og jeg syntes ikke kaffe eller te passer i IPA
Kaffen kolliderer med humla, selv ikke Beer Hop Breakfast var noe som egentlig falt i smak
Kaffe mener jeg bare hører hjemme i andre mørke øl
Te ville jeg ikke hat i øl overhode, men du gjør jo som du vil
 
Jeg kan bare svare utifra egen erfaring, og jeg syntes ikke kaffe eller te passer i IPA
Kaffen kolliderer med humla, selv ikke Beer Hop Breakfast var noe som egentlig falt i smak
Kaffe mener jeg bare hører hjemme i andre mørke øl
Te ville jeg ikke hat i øl overhode, men du gjør jo som du vil
Tror nok dette er noe jeg bør prøve. Øl blir det, og jeg kommer nok til å drikke det. Det blir nok en erfaring som kan være fin å ha. Ska nok revurdere Teen, kanskje like greit å ikke ha i for mye.
 
Tilbake
Topp