Fruktpurè i øl

gle1

Norbrygg-medlem
Skal tilsette hhv. mango, bringebær og blåbær i 3 forskjellige gjæringskar i sekundærgjæring(25L). Hvordan påvirkes OG, og hvordan regnes dette ut?

Det er fruktpurè fra bryggselv som skal brukes. Tenker 500g per 25L, er det noen som har erfaringer med det?
 
Det blir som å blande to forskjellige vørtere med forskjellig styrke. (25*1,040 + 2*1,030) / 27. 25 liter vørter pluss to liter bær med OG 1,030.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jeg beregner litt høyere SG (1.039) med fruktpurè fra Bryggselv, da de er oppgitt til 90% frukt og 10% sukker
Legger de inn som 100g sukker pr. pakke/kg i bryggeprogrammet.
 
Hadde 2 kg mango oppi en 25L IPA, ble ganske bra, ville redusert mengden bittelitt neste gang, men ville hatt mer enn 500g for å få noe utav det. Bringebær gjør nok mer av seg så er gjerne nok av det.
 
Brukte en gang 0,5kg ferskenpure i 20liter IPA, tilsatt etter primærgjæring. Kunne med fordel tilsatt noe mer...
 
Tilbake
Topp