Jeg og en kompis brygga dette for tre uker siden som vårt første allgrain, og nå virker det som om gjæringa har stoppa på ca 1.020 (OG var 1,062), men den skal vel egentlig litt lenger ned? Jeg har tatt ut to prøver den siste uka.
Vi satte det til gjæring i et skjul der temperaturen var ganske passe, men etter noen dager droppa plutselig temperaturen litt langt ned (ca 3C i lufta, fikk ikke målt i ølet enda) og det tok nesten en uke før jeg fikk ordna "varmekasse" med tempstyring der den siden står på 11-12C (i ølet), så jeg tenkte ihvertfall å gi det en uke ekstra, men er det noe annet jeg kan/bør gjøre som kan hjelpe gjæringa i gang igjen? Smelle oppi et ekstra rør med gjær?
Kan vel i alle fall være greit å gi det et diacetylsteg nå? Hvor varmt skal jeg isåfall la det være?
Vi satte det til gjæring i et skjul der temperaturen var ganske passe, men etter noen dager droppa plutselig temperaturen litt langt ned (ca 3C i lufta, fikk ikke målt i ølet enda) og det tok nesten en uke før jeg fikk ordna "varmekasse" med tempstyring der den siden står på 11-12C (i ølet), så jeg tenkte ihvertfall å gi det en uke ekstra, men er det noe annet jeg kan/bør gjøre som kan hjelpe gjæringa i gang igjen? Smelle oppi et ekstra rør med gjær?
Kan vel i alle fall være greit å gi det et diacetylsteg nå? Hvor varmt skal jeg isåfall la det være?