Gjærings temperatur

Rutof

 
Leste i en post for noen uker siden at flere kjørte en del lavere temperatur på gjæringen en anbefalt. Gahr og andre skrev om det.

Hadde vært artig å samlet den erfaringen på et sted. Blir litt lettere for oss amatører :)
 
Gahr skrev:
Nidveg skrev:
Akkurat nå: Budweiser. Nei vent, det er visst vann denne gangen. Rehydrerer etter gårsdagens festivitas. Hvilket minner meg om et ofte oversett fordel med å gjære ale med 'hybridgjær' på 14-15 grader: langt reinere produkt. Trur ikke jeg har drukket så mye hembrygg på en kveld før uten å få en heidundrandes baksmell dagen derpå, men i dag føler jeg meg relativt frisk og fin. WLP036 is my homeboy.

Du trenger ikke bruke tysk gjær en gang! Jeg gjærer svært ofte ale med WLP007 på 15-16 °C. Går fint som snus. WLP001/Wyeast 1056/Safale S-05funker også helt topp på lav temperatur. Kjølig gjæring ruler.
 
Tilbake
Topp