Gjæringstemperatur for pils

runeni

Norbrygg-medlem
I helgen brygget jeg et par batcher med pils på hytta i Lysekil. Da jeg reiste hjem søndag var temperaturen i rommet der gjæringskarene står ca 8,7 C. Men så ble det mildere ute. Har satt opp temperaturovervåkning av rommet (ikke øllet) og ser at temperaturen i skrivende stund er ca 11C. Øllet er sikkert en grad høyere.

Er det krise? Blir det smak av eplekart? Blir det superkrise hvis temperaturen stiger en eller to grader? Hva er evt grenseverdiene lagergjæren bør holde seg innenfor?

I og for seg moro å kunne sjekke temp på mobben,men skulle gjerne hatt en temp opp/ned-knapp.

Bør jeg hive meg i bilen? :)
 
Hurra! Pilsen ble jo fantastisk god. Har nå to fat med godsakene. Ble noen turer ned til kaldrommet med tomt glass i hånda i går kveld.
Fruen syntes den var bedre enn "Nils Oscar god lager", som har pleid å være hennes favorittpils.

:skitbra:
 
Vi brygga en pils før jul og satte den til gjæring i en alt for kald kjeller, ned mot 4-5 grader....litt surr og glemsel med varme så gjæringa stoppa opp, den står enda og nærmer seg ferdig gjæra nå....kan dette ha gått bra ? (200 ltr. så det er litt ergelig)
 
Tilbake
Topp