Tilbake fra fjellet, der jeg ikke har strøm (har 12v) eller innlagt vann -> Ikke noe brygging.
På plass i Stavern, klar til å brygge på Speidelen.
Jeg har ingredienser.
Spørsmålene:
*GJÆR: Borrebrygg ga meg Safale 05 (var det vel?)til siste brygg Kölsch. Nå har jeg nok råvarer til å lage tre batcher. Men...det må da finnes en annen, bedre gjær enn sliteren US?
* KARBONERING: Jeg karbonerte en American Pale med en sukkerbit per 0.33, i henhold til oppskriften jeg fikk av Humle og Malt i Skien. Det brygget har stått i noen måneder (lagring, da). Likevel er det noe galt. Hva har jeg gjort feil? Dårlig rengjøing av flasker? (Bruker Starsan). Smaker iofs bra, men ullent, uklart med lite bunnfall. Ikke mye hvete i den oppskriften.
* FONTENER: Og samme øl: Jekke dem nå gir meg bare fontener. Lagde en røykeporter i samme slengen, med samme karbonering, og den er helt fin. Er "regelen" om en sukkerbit per 0,33 forskjellig fra øl til øl, da?
* LAGER: Kölsch er vel det nærmeste jeg kan komme en lager, ettersom jeg ikke har steady kjøl. Men jeg kan sette brygget ut. Da vil jo tempen variere noe. Skal jeg bare prøve, eller vil dere fraråde dette så lenge jeg ikke har stabil gjæringstemperatur?
Takk på forhånd!
Ølbryggere og pokerspillere er folk:som bryr seg om hverandre
På plass i Stavern, klar til å brygge på Speidelen.
Jeg har ingredienser.
Spørsmålene:
*GJÆR: Borrebrygg ga meg Safale 05 (var det vel?)til siste brygg Kölsch. Nå har jeg nok råvarer til å lage tre batcher. Men...det må da finnes en annen, bedre gjær enn sliteren US?
* KARBONERING: Jeg karbonerte en American Pale med en sukkerbit per 0.33, i henhold til oppskriften jeg fikk av Humle og Malt i Skien. Det brygget har stått i noen måneder (lagring, da). Likevel er det noe galt. Hva har jeg gjort feil? Dårlig rengjøing av flasker? (Bruker Starsan). Smaker iofs bra, men ullent, uklart med lite bunnfall. Ikke mye hvete i den oppskriften.
* FONTENER: Og samme øl: Jekke dem nå gir meg bare fontener. Lagde en røykeporter i samme slengen, med samme karbonering, og den er helt fin. Er "regelen" om en sukkerbit per 0,33 forskjellig fra øl til øl, da?
* LAGER: Kölsch er vel det nærmeste jeg kan komme en lager, ettersom jeg ikke har steady kjøl. Men jeg kan sette brygget ut. Da vil jo tempen variere noe. Skal jeg bare prøve, eller vil dere fraråde dette så lenge jeg ikke har stabil gjæringstemperatur?
Takk på forhånd!
Ølbryggere og pokerspillere er folk:som bryr seg om hverandre