Hei,
Har lest en del her inne de siste dagene, og har noen spørsmål angående gjær\pitching temperaturer og gjæringstemperatur.
Eksempel :
Kjøpte meg ett sett med "Lys Export", i denne pakken fulgte det med saflager s-23 tørrgjær.
På settet står det at det skal gjæres på 8-12 grader, på produsentens hjemmeside står det at ideele gjæringstemperatur er 12-15 grader. Hva er da optimalt? Leser flere steder her at lager skal gjæres kaldt 8-10 grader osv.
Hvorfor er det da slik at produsenten sier noe annet?
Angående pitching av gjær :
Leser at vørteren etter kok burde kjøles ned til 18 grader, hvorfor akkurat 18?
Og dersom jeg rehydrerer gjær skal jeg da ha oppi gjæren som produsenten anbefaler (23 grader i saflager s-23) for å så kjøle ned og pitche ved 10-18(?) grader?
Ble litt rotete dette her, men håper spørsmålene kom relativt klart frem.
Har lest en del her inne de siste dagene, og har noen spørsmål angående gjær\pitching temperaturer og gjæringstemperatur.
Eksempel :
Kjøpte meg ett sett med "Lys Export", i denne pakken fulgte det med saflager s-23 tørrgjær.
På settet står det at det skal gjæres på 8-12 grader, på produsentens hjemmeside står det at ideele gjæringstemperatur er 12-15 grader. Hva er da optimalt? Leser flere steder her at lager skal gjæres kaldt 8-10 grader osv.
Hvorfor er det da slik at produsenten sier noe annet?
Angående pitching av gjær :
Leser at vørteren etter kok burde kjøles ned til 18 grader, hvorfor akkurat 18?
Og dersom jeg rehydrerer gjær skal jeg da ha oppi gjæren som produsenten anbefaler (23 grader i saflager s-23) for å så kjøle ned og pitche ved 10-18(?) grader?
Ble litt rotete dette her, men håper spørsmålene kom relativt klart frem.