Gjæren min rømte!

Jeg holder på å bygge opp en pk Wyeast German Ale 1007. Satte først en starter med 1,5 liter vørter. Pakken inneholdt på det tidspunktet 33% liv.
Kjølte ned etter 36 timer og dekanderte da den hadde bunnfalt helt (tok utrolig lang tid med denne gjærtypen!).
Så satte jeg en ny starter med 1 liter vørter i en 2-liters kolbe på magnetrøreren.

Etter noen timer gikk jeg for å se hvordan det stod til og da hadde jammen meg mye av gjæren klart å rømme og cellene lå og krøp utover benken. Kan det ha vært villgjær?  :laugh:

Har ikke opplevd dette før, men har heller ikke brukt 1007 før.

Hva kan jeg gjøre for å unngå dette i fremtiden? Foam-control? Større kolbe er sikkert det enkleste svaret. Flere forslag?

Jeg har planer om å ta sjansen på å bruke resten av starteren selv om den flommet over. Er det for risikabelt med tanke på muligheten for infeksjon?
 
Det med å ha starteren stående å gå i et kjølig rom løser mye av dette problemet. Bruker selv kjelleren, og det fungerer helt fint.
 
Tilbake
Topp