Jeg holder på å bygge opp en pk Wyeast German Ale 1007. Satte først en starter med 1,5 liter vørter. Pakken inneholdt på det tidspunktet 33% liv.
Kjølte ned etter 36 timer og dekanderte da den hadde bunnfalt helt (tok utrolig lang tid med denne gjærtypen!).
Så satte jeg en ny starter med 1 liter vørter i en 2-liters kolbe på magnetrøreren.
Etter noen timer gikk jeg for å se hvordan det stod til og da hadde jammen meg mye av gjæren klart å rømme og cellene lå og krøp utover benken. Kan det ha vært villgjær? :laugh:
Har ikke opplevd dette før, men har heller ikke brukt 1007 før.
Hva kan jeg gjøre for å unngå dette i fremtiden? Foam-control? Større kolbe er sikkert det enkleste svaret. Flere forslag?
Jeg har planer om å ta sjansen på å bruke resten av starteren selv om den flommet over. Er det for risikabelt med tanke på muligheten for infeksjon?
Kjølte ned etter 36 timer og dekanderte da den hadde bunnfalt helt (tok utrolig lang tid med denne gjærtypen!).
Så satte jeg en ny starter med 1 liter vørter i en 2-liters kolbe på magnetrøreren.
Etter noen timer gikk jeg for å se hvordan det stod til og da hadde jammen meg mye av gjæren klart å rømme og cellene lå og krøp utover benken. Kan det ha vært villgjær? :laugh:
Har ikke opplevd dette før, men har heller ikke brukt 1007 før.
Hva kan jeg gjøre for å unngå dette i fremtiden? Foam-control? Større kolbe er sikkert det enkleste svaret. Flere forslag?
Jeg har planer om å ta sjansen på å bruke resten av starteren selv om den flommet over. Er det for risikabelt med tanke på muligheten for infeksjon?