Gjæring av lager.

Hei!

Har et spørsmål om hvor lenge lager øl kan stå til primærgjæring.

Ølet står på kjølerom med 10-12 grader og har stått der under hele gjæringen. Det har stått der i 7-8 uker nå, er det greit, eller er det alt for lenge slik at gjæra er død og evt. batchen ødelagt? Bør jeg evt tilsette litt gjær for carbonering? Dette er første lagerølen jeg lager og har ingen erfaring med slikt...

Noen som vet noe om dette?
 
7 til 8 uker er mye men. men det er stor mulighet for at det går bra. Smaker det svidd gummi er det ikke håp. Du må tappe det over på et fat eller flasker fortest mulig.
 
Tusen takk for kjapt svar!

Da skal jeg svinge meg. Det står på kjølerom hos en kompis, så jeg får ikke smakt det nå. Det er ikke noe påeng å tilsette gjær hvis det smaker ok?

m:)
 
Om du skal karbonere med sukker bør du tappe om forsiktig til en ny dunk og tilsette sukker og gjær, så videre tappe på flaske fortest mulig.
Unngå å flytte eller riste på dunken, det virvler opp gammel gjær som kan sette usmak på ølet. Anbefaler at du tilsetter litt tørr lager gjær som Saflager S23 eller Saflager W34/70 for å karbonere.
 
Tilbake
Topp