Jeg har startet litt smått å legge vin.
Jeg kjøpte wine-expert pinot noir og den står nå å gjærer på plastdunk som jeg tidligere har brukt til cider (tenkte det gikk greit)
Men jeg var litt usikker på om jeg burde ha det på glassdunk når jeg stikker den om ?
Så var det lagringsbiten.
Ifølge oppskriften skal du tilsette potassium sulphate hvis vinen skal lagres mer enn 3 mnd. Slik jeg leser oppskriften så gjøres dette på dunken ? eller blingser jeg her ? I hodet mitt så var tanken å lagre vinen på flasker ( noe har jeg lyst å lagre lenge, kansje et par år eller mer )
Tilsettningen for å bevare farge etc gjelder om du lagrer på flaske også ?
Jeg kjøpte wine-expert pinot noir og den står nå å gjærer på plastdunk som jeg tidligere har brukt til cider (tenkte det gikk greit)
Men jeg var litt usikker på om jeg burde ha det på glassdunk når jeg stikker den om ?
Så var det lagringsbiten.
Ifølge oppskriften skal du tilsette potassium sulphate hvis vinen skal lagres mer enn 3 mnd. Slik jeg leser oppskriften så gjøres dette på dunken ? eller blingser jeg her ? I hodet mitt så var tanken å lagre vinen på flasker ( noe har jeg lyst å lagre lenge, kansje et par år eller mer )
Tilsettningen for å bevare farge etc gjelder om du lagrer på flaske også ?