Gjæring stoppet.

Prøver å sette juleøl.

Delte vørtern i to like deler. OG 1,055, 21,5 l i hver del. Brukte en Ardenne Blonde våtgjær og en Danstar Windsor tørrgjær (2pk, end date juni 2012). Stått i 2 dager, på 21 grader og 9 dager i 18.
Våtgjæra stoppet på 1,014. Tørrgjæra på 1,020. (Har nå lest på diverse forum at det er problem med utgjæring på Windsor.)

Hva gjør man med dunken som er tørrgjæra?
Virvle dunken og håpe på at noe skjer?
Tilsette mer gjær på gjæringdunken? Hvordan gjær vil tåle alkoholmengden?
Tilsette før flasking? Bør man droppe sukker pga flaskebomber? 

Takker for alle svar.
 
Hm.....vil ikke si at utgjæring med Windsor er ett problem, snarere er det en av egenskapene til denne gjæren.
Windsor fra Danstar har en moderat attenuation, noe som vil gi en relativt høy FG.
 
Takk for svar.

Er ikke FG 1,020 for høyt selv med den gjæra. Hadde regnet med å komme ned mot 1,014-1,016 etter det dataprogrammene sier.

Tåler den feks alkohol dårlig? Ser at på en del forumer anbefales den til milde øl.
 
Tror ikke det er alkoholen i seg selv, det er tross alt ikke ett spesielt sterk øl du har brygget.
Databladet for Windsor tallfester ikke så mange av parametrene, det blir bare pekt på faktorer som påvirker
attenuation.
Hvis du ikke har lest databladet, kan du jo gjøre det, kanskje du finner noe ved behandling av gjæren som
KAN ha påvirket utfallet.

http://www.danstaryeast.com/sites/default/files/windsor_datasheet.pdf
 
Tilbake
Topp