Prøver å sette juleøl.
Delte vørtern i to like deler. OG 1,055, 21,5 l i hver del. Brukte en Ardenne Blonde våtgjær og en Danstar Windsor tørrgjær (2pk, end date juni 2012). Stått i 2 dager, på 21 grader og 9 dager i 18.
Våtgjæra stoppet på 1,014. Tørrgjæra på 1,020. (Har nå lest på diverse forum at det er problem med utgjæring på Windsor.)
Hva gjør man med dunken som er tørrgjæra?
Virvle dunken og håpe på at noe skjer?
Tilsette mer gjær på gjæringdunken? Hvordan gjær vil tåle alkoholmengden?
Tilsette før flasking? Bør man droppe sukker pga flaskebomber?
Takker for alle svar.
Delte vørtern i to like deler. OG 1,055, 21,5 l i hver del. Brukte en Ardenne Blonde våtgjær og en Danstar Windsor tørrgjær (2pk, end date juni 2012). Stått i 2 dager, på 21 grader og 9 dager i 18.
Våtgjæra stoppet på 1,014. Tørrgjæra på 1,020. (Har nå lest på diverse forum at det er problem med utgjæring på Windsor.)
Hva gjør man med dunken som er tørrgjæra?
Virvle dunken og håpe på at noe skjer?
Tilsette mer gjær på gjæringdunken? Hvordan gjær vil tåle alkoholmengden?
Tilsette før flasking? Bør man droppe sukker pga flaskebomber?
Takker for alle svar.