Gjæring under trykk

.....

 
Har vurdert å gå til innkjøp av en 60l all rounder etter å ha gjæra på 2 30l dunker.
Denne har jo den (fordelen?) Av å kunne gjære under trykk.
Har noen noe linker til lesning om gjæring under trykk? På norsk. Eller noe info om dette? Utganspunktet så lager jeg lager, noe pale ale og varierer resten med nye slag.
Hva slags temp og tid skal jeg gjære på? Forstår det variere med gjær osv, men hvis man tenker en lager med mj84. Hva er fordelen med gjæring under trykk? Noe jeg bør tenke på?
 
All gjæring skjer for øvrig under trykk, det er bare mindre av det i små kar (eller rettere sagt lavere kar/bøtter).

Største fordelen er lukket overføring, ellers vil du finne nær all tilgjengelig info på norsk om emnet i forumet her. Er bare å søke litt.
Kort sagt så åpner det for gjæring på høyere temp uten dannelse av bismaker.
 
Tilbake
Topp