Gjæring

MortenDørum

Norbrygg-medlem
Heisann,

Lørdag 14/1 prøvde jeg å brygge Bravarian Pilsner fra malteekstrakt, med Safelager S-23 som gjær.

Når jeg ser på gjærlåsen nå, er det bare litt vann der. Er dette normalt at det er bare vann, eller skal man oppdage annet stoff i gjærlåsen etter et visst antall dager?
Er det i såfall avhengig av hvorvidt man bruker overgjær eller undergjær?

Og hvor lenge bør jeg la ølet gjære? Er to uker nok, eller bør det få tre uker på seg (eller mer?)

Skål,

Mvh Morten
 
Nei, det skal ikke dukke opp noe annet i gjærlåsen. Det eneste er om gjæringa skummer så mye at skummet kommer opp i gjærlåsen, men ellers er det bare CO2 («kullsyre») som produseres av gjæren som skal passere der.

Tre uker er et greit utgangspunkt for en lager.
 
Tilbake
Topp