Hei.
Satte her om dagen mitt første "ordentlige" øl, en slags type Extra Stout ved bruk av 1 stk Coopers Stout-sett, 1 kg spraymalt og en minimesk av tilsammen 800g malt. Rehydrerte gjæren (Danstar Nottingham) i ca 20 min (som anbef. her på forumet under "Ekstraktbrygging", målte OG til 1051 og satte til gjæring ved ca 18 grader (anbef. 14-21 grader av Danstar). FG beregnet til 1012 if. BeerCalc.
Hevet temperaturen i rommet til 19 grader i løpet av det første døgnet. Har nå stått i åtte dager, det gjæret og ploppet godt i gjærlåsen de første fire dagene, men nå har det blitt stille og hydrometeret har stoppet på 1017 og ligget der de siste fire dagene. Noen som vet hva som kan ha skjedd, og event. har en løsning på å få bedre utgjæring?
Har sett at det har blitt anbefalt å riste (også røre?) opp gjæren for å få den igang igjen når lignende tema har vært opp her tidligere. Tenkte at dette var løsningen også i mitt tilfelle, så jeg gjorde det, men fremdeles ligger SG på 1017 (to dager siden jeg begynte å riste). Kan jeg bli nødt til å tilsette ny gjær (har en pakke til med Notthingham liggende), eller skal jeg bare vente litt til? Dog skal i iallefall mengden gjær jeg brukte holde til denne batchen (11 g-pakke til 23 l).
På forhånd takk!
Satte her om dagen mitt første "ordentlige" øl, en slags type Extra Stout ved bruk av 1 stk Coopers Stout-sett, 1 kg spraymalt og en minimesk av tilsammen 800g malt. Rehydrerte gjæren (Danstar Nottingham) i ca 20 min (som anbef. her på forumet under "Ekstraktbrygging", målte OG til 1051 og satte til gjæring ved ca 18 grader (anbef. 14-21 grader av Danstar). FG beregnet til 1012 if. BeerCalc.
Hevet temperaturen i rommet til 19 grader i løpet av det første døgnet. Har nå stått i åtte dager, det gjæret og ploppet godt i gjærlåsen de første fire dagene, men nå har det blitt stille og hydrometeret har stoppet på 1017 og ligget der de siste fire dagene. Noen som vet hva som kan ha skjedd, og event. har en løsning på å få bedre utgjæring?
Har sett at det har blitt anbefalt å riste (også røre?) opp gjæren for å få den igang igjen når lignende tema har vært opp her tidligere. Tenkte at dette var løsningen også i mitt tilfelle, så jeg gjorde det, men fremdeles ligger SG på 1017 (to dager siden jeg begynte å riste). Kan jeg bli nødt til å tilsette ny gjær (har en pakke til med Notthingham liggende), eller skal jeg bare vente litt til? Dog skal i iallefall mengden gjær jeg brukte holde til denne batchen (11 g-pakke til 23 l).
På forhånd takk!