Gjærstarter - første gang med magnetrører

Jeg har lest http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,2176.0.html og her skrives det at i løpet av 36 timer så skal meste parten av aktiviteten være over og man kan sette gjæren kaldt for dekantering. Jeg satte denne starteren på torsdag(60 timer siden). Det var først etter ca 40-48 timer det dannet seg bra med skum i kolben (en god del mer enn hva det var etter 30). jeg skal brygge imorgen, og lurer på om jeg skal la den fortsatt stå på rørereren frem til skum dannelsen avtar, eller om jeg skal sette den kaldt nå.

(info om starteren: vasket gjær fra imp. Stout, denne stod i kjøleskapet i 5 dager, satt starter på denne. Skal benyttes i en robust porter på ca 1.070-80. Gjæren er ca 3/4 wlp001 og 1/4 wlp007. Jeg brygger 25 liter. Starteren er på snaue literen)
 

Vedlegg

  • 1396764511368.jpg
    1396764511368.jpg
    362,4 KB · Sett: 159
Tilbake
Topp