gjærstarter med vørter fra forrige batch

Istedenfor å bruke spraymalt har jeg denne gangen tatt vare på siste rest av vørteren fra forrige batch, det som jeg ikke lot gå i gjæringskaret. Denne er moderat humlet med OG på 1052. Det skulle bare være å vanne ut til 1040, og ellers ikke noe å tenke på?
 
Ja, koking som med spraymalt. Nå er den på magnetrører ;)

Det er da en fin måte å bruke det siste grumset som du ikke vil ha i gjæringskaret. Det ble nesten fire litersflasker med vørter, der truben ble liggende igjen på den nederste tredjedelen av flaskene. Så jeg fikk litt over 2 liter OG52 vørter som jeg vannet ut til 3 liter OG40 vørter.
 
Hvordan og hvor lenge oppbevarer dere denne Vørteren som er til overs?

Jeg setter dem i kjøleskap. Der ser de ut til å holde seg godt lenge. Har sikkert brukt noen som var et par måneder gamle, minst. Har opplevd en gang at en flaske var begynt å gjære - ellers aldri noe spor av aktivitet, så det var vel ei flaske som ikke var rein.
 
Tilbake
Topp