Gjærstarter vs høsting

TorfinnS

Norbrygg-medlem
Har lest og sett noen videoer om gjærhøsting. Kan det være en ide å lage en dobbelt så stor gjærstarter gjerne to ganger for så å dele gjæren og lagre denne halvparten til fremtidig brygg? Ser for meg at det kanskje er enklere enn å høste og vaske gjær.
 
Har lest og sett noen videoer om gjærhøsting. Kan det være en ide å lage en dobbelt så stor gjærstarter gjerne to ganger for så å dele gjæren og lagre denne halvparten til fremtidig brygg? Ser for meg at det kanskje er enklere enn å høste og vaske gjær.

Jeg har sluttet å bruke slurry fra ales, og lager heller en ekstra stor starter, for så å spare ca. et rør til senere bruk. Unntaket er når jeg brygger lagerøl. Pga den større mengden gjær som kreves er det greit å ta vare på slurryen til senere bruk. Slurry fra pilsner har jo som oftest heller ikke blitt utsatt for mye alkohol, og er derfor friskere enn gjær fra sterkere øl.
 
Tilbake
Topp