Jeg har hoppet nedi kaninhullet for å finne ut av hva som er nedi der ....
Og nedi der har jeg jammen funnet mye artig.
Har et spørsmål som jeg ikke helt finner svar på; jeg startet opp igjen en pen dose New England slurry for en tid siden for planlagt brygging av en Vestkyst. Men så kom det ting og tang i veien for det brygget (elgjaktforberedelser som tok myyyye lengre tid enn planlagt). Jeg sto dagen før avreise og stirret på EM kolben med den fine gjæren min og vurderte å helle ut alt sammen, men så syntes jeg så synd på den stakkars gjæren at jeg helte den tilbake i et (rent) glass og satt ned i gjærkjøleskapet igjen. Der har stakkaren stått i 20 døgn nå. Jeg har veldig veldig lyst til å lage Vestkyst denne uken - for som
@Finn Berger har sagt en gang; "Vi er tom for Vestkyst, og sånn kan vi jo ikke ha det". Og jeg har veldig lyst til å lage Vestkyst med New England, og da veldig gjerne den stakkaren som står i gjærkjøleskapet. Spørsmålet er da som følger; vil en Kaminsky starter på morgenen bryggedag være tilstrekkelig mon tro? Og vil man kunne bruke Aas eller Ringnes vørterøl til dette? Bakgrunnen er at det jo fort tar litt tid å koke opp DME, og kjøle det ned igjen - iallfall på en morgen man skal på ærlig arbeid først. Tenkte kanskje helle tre-fire bokser vørterøl på EM kolben om kvelden og la den spinne hele natta sånn at kullsyren blir spunnet ut, og deretter slippe gjæren min oppi, og la den spinne en litt kort arbeidsdag? Råd mottas med takk.
Sigurd