Gotlandsdricka

Gotlandsdricka

Datt over denne i siste nummer av "Brew your own"

1,5 kg Weyerman smoked malt
3,1 kg Weyerman Vienna malt
0,11 kg Weyerman Caraaroma
0,68 kg Weyerman Pale wheat
0.11 kg Weyerman Carafa
0,11 kg Simpsons peated malt
0,8 kg Cane sugar

Og så det litt artige:
1,8 kg einerkvist med bær. Kokes ut i vann, kjøles ned og tilsettes meskevannet.
86 g tørkede einerbær.
14 g Perle 60 min koking.

Og det neste som er enda mer artig:
28 gram brødgjær.

Maltsortene kan sikkert erstattes med andre sorter.
Ut i skogen gutter og samle eienerkvister og teste.

Kanskje noe å stille i NM med?
Det finnes en del info om Gotlandsdricka der ute. Her er et på Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Gotlandsdricka
 
John P skrev:
Jøss å kors.. Vil brødgjæren overleve alkoholen?
Brødgjær ja.
Husker et par gubber hjemme i bygda som satte sats på brødgjær og kokte på primitivt apparat. De ble i hvert fall galne i hodet og fotalause, så brødgjæren virket den. Skal visstnok være noen her som allerede har teste brødgjær i ølbrygging.
 
Magnar V skrev:
John P skrev:
Jøss å kors.. Vil brødgjæren overleve alkoholen?
Brødgjær ja.
Husker et par gubber hjemme i bygda som satte sats på brødgjær og kokte på primitivt apparat. De ble i hvert fall galne i hodet og fotalause, så brødgjæren virket den. Skal visstnok være noen her som allerede har teste brødgjær i ølbrygging.

Man tager hva man haver...
Ei tradisjonsoppskrift frå eit gardsbruk her i bygda (årstal uvisst) opplyser om "gjær for 1 øre". Dette var nok før MrJamils kalkulator...
 
Tilbake
Topp