Gravity spørsmål

Brygget en Imperial Brown Ale for en ukes tid siden. Men i det jeg skulle måle gravityen merket jeg at oechelsvekten min var knust, så fikk ikke målt der og da.
Men tok vare på litt vørter slik at jeg skulle få målt når ny vekt var blitt kjøpt inn, noe som nå er gjort.
Men snakket med en bekjent som har litt mere peiling på dette enn meg, og han sa at d gikk bra å måle en uke senere så lenge ikke gjæren hadde spontangjæret.
Så spørsmålet mitt er da, hvordan ser jeg om den har spontangjæret...?
 
Hvis det er kullsyre eller andre tegn på at det har foregått noe burde det synes bra. Er vørteren oppbevart kaldt er det sannsynligvis greit.
 
Hvis prøven din er fra før tilsetting av gjær og er holdt kalt så skulle den være grei, husk at oechelsvekten må måles ved 20gr. C
 
Nei den var vel rundt der det var forventet. 10.71
Men har hatt i et glass med honning og en del ferskpressa appelsin.
Honningen var vel ca 300g, så vet ikke helt hvor mye gravityen økes av det?
 
Tilbake
Topp