Da var første all grain under brygging. Har mesket og skylt nå, og om jeg må få si det selv, er jeg veldig fornøyd. Mest med tanke på selve prosessen. Ønsket meg en pre-boil på 24L på 1.055. Brukte 5Kg Muntos pale malt. Første tapping, med strikevatnet var klar og fin som en sommerdag i florida, men de to andre skyllingene ble tåkete. Hva kommer dette av? partiskylling? Regner med mesken blir litt forstyrra av å få tømt oppi mer vann. Prøvde å filtrere en stund, men ga opp, det ble liksom ikke bedre. Men litt uklart øl kan jeg leve med. Termometeret mitt var så som så, viste 3 grader feil ved kok, så det ble litt synsing her hva angår temperatur. Tror nok det skal gå bra, forventer ikke et vinnerøl, men godt kan det bli likevel. Traff forresten akkurat på desilitern med skyllinga.
Og, joda, ende på akkurat 1.055 (korrigert for temperatur på vørteren), endelig har kanskje et titalls timer lesing lønnet seg.
Tror nok et nytt termometer skal kjøpes, må bare få aksept av finansrådet for å bruke "bare en 500lapp til, så e alt på plass". 20liters kjøleboksen syns jeg fungerte riktig bra, må bare skaffe en tykkere slange, måtte klemme hardt på den jeg har for ikke å få masse luft i vørteren og dårlig vakum.
Nå står det hele å venter på oppkok, plata på ovnen imponerer ikke, som ventet. Hører det knitrer litt, håper det er noe PÅ plata, og ikke selve toppen, DA blir det nok leven her...
Og til sist. Jeg synes lukta av vørteren på allgrain er mye rundere enn lukta fra ekstrakter som jeg har tullet littegranne med den siste tiden, nå skjønner jeg hva dere mener med "det lukter godt i heimen".
Takk for all hjelp så langt, og håper at jeg selv om en liten tid kan hjelpe andre jeg også, syns jeg har maset litt mye
Tar meg en Baltika #9 mens jeg venter jeg. En til en.
Og, joda, ende på akkurat 1.055 (korrigert for temperatur på vørteren), endelig har kanskje et titalls timer lesing lønnet seg.
Tror nok et nytt termometer skal kjøpes, må bare få aksept av finansrådet for å bruke "bare en 500lapp til, så e alt på plass". 20liters kjøleboksen syns jeg fungerte riktig bra, må bare skaffe en tykkere slange, måtte klemme hardt på den jeg har for ikke å få masse luft i vørteren og dårlig vakum.
Nå står det hele å venter på oppkok, plata på ovnen imponerer ikke, som ventet. Hører det knitrer litt, håper det er noe PÅ plata, og ikke selve toppen, DA blir det nok leven her...
Og til sist. Jeg synes lukta av vørteren på allgrain er mye rundere enn lukta fra ekstrakter som jeg har tullet littegranne med den siste tiden, nå skjønner jeg hva dere mener med "det lukter godt i heimen".
Takk for all hjelp så langt, og håper at jeg selv om en liten tid kan hjelpe andre jeg også, syns jeg har maset litt mye
Tar meg en Baltika #9 mens jeg venter jeg. En til en.