Forvirret
Norbrygg-medlem
Har en stout "light" ( ca 3%) som har stått til karbonering i snart 3 uker på ca 23C.
Er svært godt fornøyd med den men den har litt for lite kullsyre. Brukte 4 gram pr liter med unntak av noen få bjørnunger som fikk
ca 6g/l. Disse var midt i blinken, de andre litt flate. Stod til gjæring i tre uker med temperatur opp til 23C på slutten.
Brukte en pakke Windsor på 20l med OG på 1.039
Er det ok å åpne og tilsette mere sukker og korke på ny?
Hvor mye sukker skal i så fall brukes, nye 6g/l eller de 2g/l som mangler?
Ved hvilken temperatur bør dette gjøres på, 23C eller 2-3C?
Bør åpnede flasker få lufte seg eller skal man gjøre dette kjapt?
Er obs på infeksjonsfaren men er villig til å forsøke.
Irriterende at dette øllet ble slik. Hadde ikke trodd hjemmelaget lettøl kunne bli såpass bra.
Er svært godt fornøyd med den men den har litt for lite kullsyre. Brukte 4 gram pr liter med unntak av noen få bjørnunger som fikk
ca 6g/l. Disse var midt i blinken, de andre litt flate. Stod til gjæring i tre uker med temperatur opp til 23C på slutten.
Brukte en pakke Windsor på 20l med OG på 1.039
Er det ok å åpne og tilsette mere sukker og korke på ny?
Hvor mye sukker skal i så fall brukes, nye 6g/l eller de 2g/l som mangler?
Ved hvilken temperatur bør dette gjøres på, 23C eller 2-3C?
Bør åpnede flasker få lufte seg eller skal man gjøre dette kjapt?
Er obs på infeksjonsfaren men er villig til å forsøke.
Irriterende at dette øllet ble slik. Hadde ikke trodd hjemmelaget lettøl kunne bli såpass bra.