Olbrygging.no
Samarbeidspartner
Vi ønsker å bekrefte (eller avkrefte) holdbarhet (i forhold til smak og utbytte) for øl-sett med skallknust malt som olbrygging.no produserer og selger. Under er informasjon om holdbarhet mottatt fra en av våre leverandører.
Dersom du er i besittelse av et eller flere av våre øl-sett tilbyr vi 2-for-1 i innbytte for sett eldre enn 6 måneder, 3-for-1 dersom eldre enn 12 måneder. Dvs at vi sender deg 2 eller 3 valgfrie øl-sett for hvert sett du sender oss. Settet må være uåpnet, og alder må kunne dokumenteres, for eksempel med henvisning til ordrenummer. Det er også ønskelig med beskrivelse av hvordan øl-settet er oppbevart (temperatur, lys ol). Dersom du har et åpnet sett eller et sett med hull i posen kan også dette være interessant, men vi må gjøre en vurdering i hvert enkelt tilfelle.
Vi er på jakt etter ca 10 øl-sett, og jo eldre jo bedre. Vi forbeholder oss retten til å velge ut hvilke sett vi tar i mot da vi ønsker noe spredning i alder og ulike typer øl-sett.
Når vi mottar gamle øl-sett vil vi brygge med disse, samtidig som vi brygger en batch med et nytt øl-sett av samme type. Deretter vil Norbrygg-dommere utføre en anonymisert test og resultatene av disse vil bli publisert.
Vennligst kontakt post@olbrygging.no og start emnet med «Gammelt øl-sett». Fortell oss hva du har, når kjøpt m/ dokumentasjon, informasjon om oppbevaring samt hva du ønsker i bytt. Adresse er også fint. Vi sender en returlapp til deg når vi har vurdert hvilke øl-sett vi ønsker.
Mvh olbrygging.no
Her er informasjon om holdbarhet vi har mottatt fra en av våre leverandører, Fuglsang i Danmark. På vårt spørsmål om holdbarhet svarer de:
Dersom du er i besittelse av et eller flere av våre øl-sett tilbyr vi 2-for-1 i innbytte for sett eldre enn 6 måneder, 3-for-1 dersom eldre enn 12 måneder. Dvs at vi sender deg 2 eller 3 valgfrie øl-sett for hvert sett du sender oss. Settet må være uåpnet, og alder må kunne dokumenteres, for eksempel med henvisning til ordrenummer. Det er også ønskelig med beskrivelse av hvordan øl-settet er oppbevart (temperatur, lys ol). Dersom du har et åpnet sett eller et sett med hull i posen kan også dette være interessant, men vi må gjøre en vurdering i hvert enkelt tilfelle.
Vi er på jakt etter ca 10 øl-sett, og jo eldre jo bedre. Vi forbeholder oss retten til å velge ut hvilke sett vi tar i mot da vi ønsker noe spredning i alder og ulike typer øl-sett.
Når vi mottar gamle øl-sett vil vi brygge med disse, samtidig som vi brygger en batch med et nytt øl-sett av samme type. Deretter vil Norbrygg-dommere utføre en anonymisert test og resultatene av disse vil bli publisert.
Vennligst kontakt post@olbrygging.no og start emnet med «Gammelt øl-sett». Fortell oss hva du har, når kjøpt m/ dokumentasjon, informasjon om oppbevaring samt hva du ønsker i bytt. Adresse er også fint. Vi sender en returlapp til deg når vi har vurdert hvilke øl-sett vi ønsker.
Mvh olbrygging.no
Her er informasjon om holdbarhet vi har mottatt fra en av våre leverandører, Fuglsang i Danmark. På vårt spørsmål om holdbarhet svarer de:
«Teoretisk kan det holde sig ubegrænset, men det er som en pose mel som du har i skabet. Ville du bruge den efter 5 år ?
Det næste er at det trækker fugt når det er formalet, da overfladen bliver større, og jeg vil tro det vil langsomt optage fugt til det rammer omkring 12-14 %, og så falder udbyttet i bryghuset jo, og du får måske klager, vi leverer jo normalt med omkring 4 % vand i malten.
Det er ikke at det vil rådne, men altså falde i udbytte.
Min anbefaling er at du skriver i din deklaration at vandinholdet vil stige efter længere opbevaring, og det må der tages højde for i bryghuset, men folk er jo ikke blevet bedraget da de jo har købt det da det var rimelig tørt, dvs. du skal heller ikke lade de stå for længe efter du har formalet det.
Jeg vil nok sige anbefalet brug indenfor et år, max to år.”
Det næste er at det trækker fugt når det er formalet, da overfladen bliver større, og jeg vil tro det vil langsomt optage fugt til det rammer omkring 12-14 %, og så falder udbyttet i bryghuset jo, og du får måske klager, vi leverer jo normalt med omkring 4 % vand i malten.
Det er ikke at det vil rådne, men altså falde i udbytte.
Min anbefaling er at du skriver i din deklaration at vandinholdet vil stige efter længere opbevaring, og det må der tages højde for i bryghuset, men folk er jo ikke blevet bedraget da de jo har købt det da det var rimelig tørt, dvs. du skal heller ikke lade de stå for længe efter du har formalet det.
Jeg vil nok sige anbefalet brug indenfor et år, max to år.”