1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Har du gamle, uåpnede øl-sett fra olbrygging.no?

En tråd i 'Olbrygging.no' startet av Olbrygging.no, 14 Aug 2015.

  1. Kristian Steinnes

    Kristian Steinnes
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei
    Hvordan går det mwd denne? Er spent på resultater.
     
    Gorm Kristian Røed liker dette.
  2. Loffern

    Loffern
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kristiansand
    Regner med det er ambisjoner om å lage en fin sak med bilder osv her, men noen ganger er det enkle ofte det beste. Vi venter i spenning :D
     
  3. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Når det ikkje er bra får ein ikkje svar.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  4. Kmyklis

    Kmyklis
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er det noko nytt her?
     
    aars liker dette.
  5. Øyvind Koldal

    Øyvind Koldal
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Desverre døde alle de som var involvert i testen på mystisk vis like etterpå, faktisk døde de ganske så momentant etter de smakte på øllet og før de fikk kommentert i det hele tatt på smaksopplevelsen.
    Man kan derfor ikke si noe om smaken på øllet påvirkes av om settet er utgått på dato eller ikke.
     
    ullrotta og Kleivå-børst liker dette.
  6. Willy

    Willy
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Langevåg. Sula
    Sikkert ikke noen forskjell å snakke om, siden det er så stillt om resultatet.
     
  7. ØyvindO

    ØyvindO
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Da hadde del vel publisert det, siden det garantert var det de håpet på.
     
  8. kruud

    kruud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg var med på en smaking. I triangeltesten klarte vi ikke skille ut ølet med gamle ingredienser. (jeg vil med dette motbevise mitt dødsfall)
     
  9. Anders Ørud

    Anders Ørud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Status og sluttrapport?

    Sent fra min SM-G950F via Tapatalk
     
  10. Kleivå-børst

    Kleivå-børst
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ja nå er jeg spent på resultatet :)
     
  11. Stig Berntsen

    Stig Berntsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Askim
    Og året gikk.... Seriøse greier!
     
    troberg liker dette.
  12. Morten Solberg

    Morten Solberg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fortsatt ikke noe resultat?
     
  13. ullrotta

    ullrotta
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nå er det nok like før vi får resultatet. Kanskje det er en metatest, hvor resultatet også må fatlagres før det kan nytes?

    Sent fra min LON-L29 via Tapatalk
     
  14. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Resultatet ligger nok i en tids-kapsel. Ikke åpnes før 2219. Til glede for nye lesere hvor denne type research har vært kjent i 197 år allerede.
     
  15. peram

    peram
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

    Bosted:
    Oslo
    Er man egentlig så interresert i å få svar da ? Det virker jo som om konsensus er at kvernet malt må brukes asap, helst kværnes rett i kjelen så direkte innmesk ;)

    peram
     
  16. Jostein Gjelstad

    Jostein Gjelstad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei.

    Hvordan gikk det med testen deres ølbrygging.no? :)

    Det hadde vært interessant å sett resultatene, da jeg har to sett stående fra 2018. De er nok tiltenkt sylinderarkivet, men om dere ikke fant noen vesentlige forskjeller i kvalitet og smak kunne det jo vært aktuelt å koke de likevel.

    Jostein
     
  17. TurboJens

    TurboJens
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tror ikke man bør forvente at dette følges opp. Men erfaringer fra deltagere står i tråden her, ikke mulig å skille.

    Men tenk størrelsen denne testen måtte hatt for å få faktisk få et korrekt grunnlag, noe sier meg de bare har testet et "utgått" kit mot et nykvernet kit. Neppe 10 mot 10, og med 100% kontroll på samtlige faktorer.

    Så spørs det jo om det kun var kornet som ble testet, eller humle/gjjær.

    Men det gir i hvert fall en liten pekepinn på at det ikke er noe krise at man venter lengre enn de 14 dagene man ofte blir rådet til.

    Mitt råd er at du prøver, og poster resultatet :)
    Det verste som kan skje er at tiden du bruker på gjæring ikke gir noe drikkbart, hvis det ikke opptar gjæringskar fra et annet brygg så er det jo ingenting å tape.
     

Del denne siden