Hei, er tilbake etter nesten 2 år med opphold etter flere batcher med dårlige resultater. Noe kunnskap er borte mens motet og spørsmålene er tilbake!
Satte igang en African ipa, alt har stemt bra frem til nå. opplevde at gjæringen stoppa etter dag 4, sjekket gjæringskaret for lekkasjer flere ganger, og fant ingenting. ifølge oppskriften så skal det settes til 50g humle rundt denne tiden, så bestemte meg for å prøve å tømme i sukkerlake samtidig for å se om det fikk fart i gjæringen igjen.
Tok av lokket å tømte i både humle og sukkerlake uten å tenke noe spessielt mer på det, på toppen av vørtern var det et tynt lag med skum (noe som jeg nå husker/forstår var krausen), tok en skje og trykte humle bitene litt ned i vørtern. På med lokket og gjærlåsen boblet med engang, så her var det lekkasje en plass jeg ikke fant.
Det jeg er skeptisk på er om jeg har kødda det til mtp sukkerlaken å skjeen som jeg brukte for å trykke ned humla? Vannet var kokt og skjeen var vaska og desinfisert, men var fortsatt i kontakt med vørtern.
Kjempetabbe, eller tror dere det går greit?
Takker for svar!
Satte igang en African ipa, alt har stemt bra frem til nå. opplevde at gjæringen stoppa etter dag 4, sjekket gjæringskaret for lekkasjer flere ganger, og fant ingenting. ifølge oppskriften så skal det settes til 50g humle rundt denne tiden, så bestemte meg for å prøve å tømme i sukkerlake samtidig for å se om det fikk fart i gjæringen igjen.
Tok av lokket å tømte i både humle og sukkerlake uten å tenke noe spessielt mer på det, på toppen av vørtern var det et tynt lag med skum (noe som jeg nå husker/forstår var krausen), tok en skje og trykte humle bitene litt ned i vørtern. På med lokket og gjærlåsen boblet med engang, så her var det lekkasje en plass jeg ikke fant.
Det jeg er skeptisk på er om jeg har kødda det til mtp sukkerlaken å skjeen som jeg brukte for å trykke ned humla? Vannet var kokt og skjeen var vaska og desinfisert, men var fortsatt i kontakt med vørtern.
Kjempetabbe, eller tror dere det går greit?
Takker for svar!