Heisann. Jeg er førstegangsbrygger som var nede og kjøpte litt utstyr hos Bryggselv før idag.
Tanken var å starte litt i det små med BIAB.
Jeg kjøpte en 24-liters kjele. Pratet litt med en som jobbet der og han foreslo oppskrifter for 19 liter, som visstnok er standard såvidt jeg skjønte. Men, nå står jeg hjemme med 24-literskjelen og en pose med 5.7kg med malt. Jeg kan ikke skjønne at det kan være rare plassen igjen til vann i kjelen etter at de 5.7 kiloene med malt har blitt puttet oppi der?
Må jeg nedskalere oppskriftene, kjøpe større kjele, eller meske med mye malt/lite vann for å så skylle ut med mye vann?
:attevar:
Tanken var å starte litt i det små med BIAB.
Jeg kjøpte en 24-liters kjele. Pratet litt med en som jobbet der og han foreslo oppskrifter for 19 liter, som visstnok er standard såvidt jeg skjønte. Men, nå står jeg hjemme med 24-literskjelen og en pose med 5.7kg med malt. Jeg kan ikke skjønne at det kan være rare plassen igjen til vann i kjelen etter at de 5.7 kiloene med malt har blitt puttet oppi der?
Må jeg nedskalere oppskriftene, kjøpe større kjele, eller meske med mye malt/lite vann for å så skylle ut med mye vann?
:attevar: