1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Har vudert å forsøke meg på to varianter av ØL med te

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Morten Norås, 25 Okt 2019.

  1. Morten Norås

    Morten Norås
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har lyst å høre med dere andre om tilbakemelding på å kansje lage en blond ale som grunn oppskrift og bruke te som smaks tilsetting. dette er etter en innlagge her på forumet og en youtube film. så kommer store spørsmålet med om dette vil gå bra med disse sammensetingen av smaker og ølet. vuderer å tilsette teen etter storm gjering og før tørr hummlinmgen.

    Grunn oppskriften:

    1,5kg Golden Light Maltekstrakt
    Pose 1: 21 g Ekuanot 16%, 7 min. (kansje finne andre typer)

    1 US West Coast M44

    tilsetting

    1 første test. (northern light tea)
    svart te 98 %, bjørkeblader 2%, aromaer 2%, kornblomst 1 %, peppermynte 1%.

    2 testen (midnight sun)
    svart te 94 %, ringblomster 2%, lyng 2%, aromaer 2%.

    blir å bruke 28,34 gr pr 3,78 liter. vis ikke noen har noe andre tips om mengde per liter vørter eller ta i dette på koke slutt eller før kjølle prosesen.

    har ikke gjort noe sånn før kansje nå.
     
  2. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg har ikke prøvd te i øl, men jeg ville ihvertfall ikke giddi å veie opp på 1/100 gram. Så nøye tror jeg ikke det er. :)
     
  3. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Er redd smaken fra te kommer til å forsvinne, men kjør på.
     

Del denne siden