Har vudert å forsøke meg på to varianter av ØL med te

Morten Norås

Norbrygg-medlem
Har lyst å høre med dere andre om tilbakemelding på å kansje lage en blond ale som grunn oppskrift og bruke te som smaks tilsetting. dette er etter en innlagge her på forumet og en youtube film. så kommer store spørsmålet med om dette vil gå bra med disse sammensetingen av smaker og ølet. vuderer å tilsette teen etter storm gjering og før tørr hummlinmgen.

Grunn oppskriften:

1,5kg Golden Light Maltekstrakt
Pose 1: 21 g Ekuanot 16%, 7 min. (kansje finne andre typer)

1 US West Coast M44

tilsetting

1 første test. (northern light tea)
svart te 98 %, bjørkeblader 2%, aromaer 2%, kornblomst 1 %, peppermynte 1%.

2 testen (midnight sun)
svart te 94 %, ringblomster 2%, lyng 2%, aromaer 2%.

blir å bruke 28,34 gr pr 3,78 liter. vis ikke noen har noe andre tips om mengde per liter vørter eller ta i dette på koke slutt eller før kjølle prosesen.

har ikke gjort noe sånn før kansje nå.
 
Jeg har ikke prøvd te i øl, men jeg ville ihvertfall ikke giddi å veie opp på 1/100 gram. Så nøye tror jeg ikke det er. :)
 
Tilbake
Topp