Haster: Spørsmål ang. gjærstarter

mariuskrogh

Norbrygg-medlem
Jeg har tenkt å sette ett brygg i dag og har forsøkt meg på å sette en gjærstarter. Gjærstarteren er på rundt 4 liter så jeg har lyst til å dekantere den først.
Men når jeg ser på gjærstarteren så er den fortsatt relativt grumsete etter en natt i kjøleskapet: ett tykt lag i bunn,så ett tåkete lag som blir noe klarere øverst.
Spørsmålet er: Kan jeg helle bort mesteparten av det tåkete laget, eller er det mye gjær her?  :attevar:
s3evdf.jpg
 
Ideelt sett burde den få bunnfelle lenger siden det også er gjær i det grumsete laget.
Men jeg hadde dekantert den, og tilsatt gjæren som ligger i bunnen. Dette pga at det er mer ulemper ved å tilsette en oksidert starter, enn å miste noen gjærceller..

Lykke til.
 
Tilbake
Topp