kjøler normalt med kjølespiral og hageslangegreier med det kan en nå bare glemme. Satser på å sette kokende vørter ut i snøen. Gjæringskaret tåler vel det?
Er i grunn litt forbanna på denne Ægir IPA klonen. Lar han stå der å fryse.
Mye gikk skeis i dag. Så ikke så nøye på oppskriften annet enn at den var skalert for 25 l. Var nesten 8kg malt og nesten ingen sirkulasjon i BB30'en. Så til de grader for mye malt, vørteren var som graut. Klarte allikevel OG på 1062 (1065 i oppskrift). Skylling tok 1.5 timer. Fingrene er blå. Ingen spøk å brygge ute.
MøkkaIPA
Er i grunn litt forbanna på denne Ægir IPA klonen. Lar han stå der å fryse.
Mye gikk skeis i dag. Så ikke så nøye på oppskriften annet enn at den var skalert for 25 l. Var nesten 8kg malt og nesten ingen sirkulasjon i BB30'en. Så til de grader for mye malt, vørteren var som graut. Klarte allikevel OG på 1062 (1065 i oppskrift). Skylling tok 1.5 timer. Fingrene er blå. Ingen spøk å brygge ute.
MøkkaIPA
Skal stå ute i morra på verandaen å koke - i Tromsø.
Vurderer å montere i det minste en slags pressening-levegg. Skal bli 8-10m/s og 8 kuldegrader. Det er tøft til tider å være hjemmebrygger.
Stefan har laget en utmerket recipe for disaster. Presenning, kuling og 8 kalde. Lykke til
PS så var jeg ferdig å kjøle vørteren etter 5 timer ute, så du MÅ ha vann.
Jeg har løst dette problemet med å bruke korte hageslanger som jeg tømmer skikkelig rett etter bruk og en frostsikker kran på veggen som tømmer seg når den stenges. Hvis krana likevel fryser har jeg gassbrenner i bakhånden og også mulighet til å koble hageslangen på inne i kjelleren og stikke den ut gjennom vinduet.
Hvis man har en stor nok balje og tilgang til snø, kjøp koksalt og lag kuldeblanding. Stabiliserer seg på ca -20°C til enten snøen eller saltet er smeltet/løst opp. Suger varme ut av det meste. Kan også brukes som reisekjøling på flaske ellers i året.
Husker ikke det optimale blandingsforholdet, men google kuldeblanding.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.