Heidelberg Malt

Er det noen som har prøvd Heidelberg malt?
Hvordan vil det bli å blande 50% Heidelberg og 50% munchen malt, en slags bayer?
Tenker først og fremst lager.
Jeg fikk kjøpt en sekk, men vet ikke helt hvordan jeg skal bruke den.
Noe jeg burde tenke på?
 
Jeg brukte kun Heidelberg lys pilsmalt til en pils med bare saaz humle, og den ble knall. Dette er min til nå eneste ferdige lager, så jeg har ikke noe sammenligningsgrunnlag, men vil tror du fint kan lage en bayer med den og munich malt. Det har i hvertfall jeg tenkt til å prøve neste gang.
 
Jeg funderer på å prøve en slags hybridsak med 2 kg heidelberg, 2 kg pale og bittelitt carapils og vienna som jeg skal gjære i nedre grenseland med en ale-gjær (safale US-05 på ca 14 grader). Har ikke prøvd så lyst brygg før, men jeg har gjort det samme med et mørkere brygg og det ble ganske lageraktig.

Kunne sikkert prøvd blandingen du foreslår på en 05-gjær. Jeg har også både münchner og pilsner liggende. Kan det tenkes at humler som Saaz, tettnag eller northern brewer kunne blitt et brukbart følge?
 
Tilbake
Topp