Har et kirsebærøl som har stått på flaske i ett år ca, som jeg oppdaget for et par måneder siden at noen av flaskene ikke var karbonerte. Konkluderte med at korkene (naturkork) ikke er tette, og har sluppet ut kullsyra.
Planen var da å åpne de, tilsette mer sukker og korke med vanlige korker. Skulle i gang med dette nå, og oppdaget at det har blitt en god del grums på flaskene - ser ganske ille ut (se bilder). Noen som vet hva dette er? Lurer på om dette kan reddes, eller om det ikke er noe å ta vare på..
Ølet blei brygga i fler steg:
- Primærgjæring med WLP565
- SG 1.010, tilsatt WLP650 Brett B, sto 8 måneder med dette før jeg tappet av en del på flasker (disse ser ut til å ha klart seg nogenlunde, men samme saken med noen av flaskene)
- Tilsatte sure kirsebær (ca 300 g/liter) og WLP677 Lactobacillus Delbrueckii, sto 3 måneder før tapping. FG var da 1,002.
Flaskene har som sagt stått ca ett år etter dette.
Planen var da å åpne de, tilsette mer sukker og korke med vanlige korker. Skulle i gang med dette nå, og oppdaget at det har blitt en god del grums på flaskene - ser ganske ille ut (se bilder). Noen som vet hva dette er? Lurer på om dette kan reddes, eller om det ikke er noe å ta vare på..
Ølet blei brygga i fler steg:
- Primærgjæring med WLP565
- SG 1.010, tilsatt WLP650 Brett B, sto 8 måneder med dette før jeg tappet av en del på flasker (disse ser ut til å ha klart seg nogenlunde, men samme saken med noen av flaskene)
- Tilsatte sure kirsebær (ca 300 g/liter) og WLP677 Lactobacillus Delbrueckii, sto 3 måneder før tapping. FG var da 1,002.
Flaskene har som sagt stått ca ett år etter dette.