Hei
Er ny her på forumet=)
Har slitt litt med dålig kullsyre innhold på mine 4 første brygg.
Har nå brygget 2 ølsett fra ølbrygging.no belgisk witt og Weissbier på min BB60
di ble flasket for 2 dager siden med en FG på 1005 og 1004
Ca 20 liter til flasking på hver , ble tilsatt 5dl vann med 180gram sukker som ble kokt i ca 15min
SPørsmålet mitt er som følger : Prøvesmakte en flaske av hvert brygg nå . det var fullverdig med kullsyre/skum og god smak , ingen tengn til infeksjon , men har bare stått 2 dager på badet ca 25grader å er redd for evt flaske bomber
Synspunkt??
Bør eg sett di kaldt for å "stoppe" prosessen??
Vil det ødelegge for kullsyreinnhold om eg sett di kaldt?
Bør eg kork di på nytt?
Eller er det grei skuring å meste av kullsyre er "laget"?
Er ny her på forumet=)
Har slitt litt med dålig kullsyre innhold på mine 4 første brygg.
Har nå brygget 2 ølsett fra ølbrygging.no belgisk witt og Weissbier på min BB60
di ble flasket for 2 dager siden med en FG på 1005 og 1004
Ca 20 liter til flasking på hver , ble tilsatt 5dl vann med 180gram sukker som ble kokt i ca 15min
SPørsmålet mitt er som følger : Prøvesmakte en flaske av hvert brygg nå . det var fullverdig med kullsyre/skum og god smak , ingen tengn til infeksjon , men har bare stått 2 dager på badet ca 25grader å er redd for evt flaske bomber
Synspunkt??
Bør eg sett di kaldt for å "stoppe" prosessen??
Vil det ødelegge for kullsyreinnhold om eg sett di kaldt?
Bør eg kork di på nytt?
Eller er det grei skuring å meste av kullsyre er "laget"?