Hjelp! Flaskebomber???

Synspunkt?

  • Bør eg sett flasken kaldt for å stoppe prosessen?

    Stemmer: 1 33,3%
  • Vil det ødelegge for kullsyreinnhold om eg sett di kaldt

    Stemmer: 0 0,0%
  • Bør eg kork di på nytt?

    Stemmer: 1 33,3%
  • eller er det grei skuring å meste av kullsyre er "laget"

    Stemmer: 1 33,3%

  • Totalt antall stemmer
    3
Hei
Er ny her på forumet=)
Har slitt litt med dålig kullsyre innhold på mine 4 første brygg.

Har nå brygget 2 ølsett fra ølbrygging.no belgisk witt og Weissbier på min BB60
di ble flasket for 2 dager siden med en FG på 1005 og 1004

Ca 20 liter til flasking på hver , ble tilsatt 5dl vann med 180gram sukker som ble kokt i ca 15min

SPørsmålet mitt er som følger : Prøvesmakte en flaske av hvert brygg nå . det var fullverdig med kullsyre/skum og god smak , ingen tengn til infeksjon , men har bare stått 2 dager på badet ca 25grader å er redd for evt flaske bomber:eek:

Synspunkt??
Bør eg sett di kaldt for å "stoppe" prosessen??
Vil det ødelegge for kullsyreinnhold om eg sett di kaldt?
Bør eg kork di på nytt?
Eller er det grei skuring å meste av kullsyre er "laget"?
 
La de stå noen dager til. Med mindre du har brukt jallaflasker skal de tåle 9g/L.
 
9gr pr liter er i nederste sjikt når det gjelder hveteøl. Selv har jeg ofte brukt mer. Høy varme gjør at det karboneres fortere. Du stopper ikke prosessen ved å sette det litt kaldere, feks 18 grader. Personlig hadde jeg nok flyttet ølet i frykt for bomber, uten at det egentlig hadde vært noen fare...
 
Tilbake
Topp