Hjelp med konvertering av amerikansk oppskrift til metriske/europeiske enheter

Hei,

jeg er i ferd med å lage min første batch med øl på sikkert 10 år, og første gang all grain :)

Jeg har kjøpt inn råvarer for 6 batcher (blonde, ipa, trapist trippel, stout, imperal stout og en hveteøl) og tenkte å begynne med en blonde, da den ikke trenger noe særlig modning, og egner seg som leskedrikk i sommervarmen:

http://www.homebrewtalk.com/f66/centennial-blonde-simple-4-all-grain-5-10-gall-42841/
Jeg har konvertert oppskriften til metriske mål ,men får ikke verdiene helt til å stemme:

Batch Size: 5.50 gal 20,82 liter
Boil Size: 6.57 gal 24,87 liter
Estimated OG: 1.040 SG
Estimated Color: 3.9 SRM
Estimated IBU: 21.5 IBU
Brewhouse Efficiency: 70.0 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amount
7.00 lb Pale Malt (2 Row) US (2.0 SRM) 3175,15g
0.75 lb Cara-Pils/Dextrine (2.0 SRM) 340,19g
0.50 lb Caramel/Crystal Malt - 10L (10.0 SRM) 226,8g
0.50 lb Vienna Malt (3.5 SRM)                         226,8g
0.25 oz Centennial [9.50%] (55 min) 7,09g
0.25 oz Centennial [9.50%] (35 min) 7,09g
0.25 oz Cascade [7.80%] (20 min) 7,09g
0.25 oz Cascade [7.80%] (5 min) 7,09g
1 Pkgs Nottingham (Danstar #-) (Hydrated)


Mash at 150 degrees for 60 minutes. 65,56 grader C


Til sammen 1oz humle, altså 28gram på 20 liter vørter? kan dette stemme? Er dette rett og slett en oppskrift på en øl med veldig lite humle, eller gjør jeg feil utregninger?

Når det gjelder SRM-verdier har jeg tenkt at de kan ca ganges med 2 for å få EBC. Jeg fant ikke nøyaktig de malt-typene som spesifisert her, så jeg byttet til følgende:
7.00 lb Pale Malt (2 Row) US (2.0 SRM) ->          Pearl Pale Ale Malt 4,5 EBC - Thomas Fawcett
0.75 lb Cara-Pils/Dextrine (2.0 SRM) ->                Hvete Malt 3.5 EBC - Thomas Fawcett (jeg leste et sted at hvete-malt kan funke som erstatning)
0.50 lb Caramel/Crystal Malt - 10L (10.0 SRM) ->  Carabelge 30-40EBC
0.50 lb Vienna Malt (3.5 SRM) ->                        Vienna Malt 1kg 8EBC - Weyermann

Ser dette fornuftig ut?
 
Hei,

Ikke noe å si på IBUen for en Blonde, ihvertfall i følge stilbeskrivelsen i Beersmith så mengde humle er sikkert et greit utgangspunkt.

CaraHell er en annen lys krystalmalt på 25EBC, men det er neppe noe feil med CaraBelge annet enn at den er noen knepp mørkere. Null betydning i min verden.

Carapils har de både på bryggeland og bryggselv, så det er greit å få tak i.  I en blonde har jeg brukt både Carapils og hvetemalt med hell. Begge påvirker skum og bedre fylde i min munn.

Tom
 
runarstock: takk!

Dahlberg: Godt å høre. Jeg ser nå også carapils på bryggselv. Min feil, jeg som overså den når jeg bestilte :)

Men da prøver jeg dette i denne omgangen, så kanskje jeg kommer meg litt nærmere "original"-oppskriften ved neste forsøk. Takk for hjelpa!
 
Tilbake
Topp