Hei,
jeg er i ferd med å lage min første batch med øl på sikkert 10 år, og første gang all grain
Jeg har kjøpt inn råvarer for 6 batcher (blonde, ipa, trapist trippel, stout, imperal stout og en hveteøl) og tenkte å begynne med en blonde, da den ikke trenger noe særlig modning, og egner seg som leskedrikk i sommervarmen:
http://www.homebrewtalk.com/f66/centennial-blonde-simple-4-all-grain-5-10-gall-42841/
Jeg har konvertert oppskriften til metriske mål ,men får ikke verdiene helt til å stemme:
Batch Size: 5.50 gal 20,82 liter
Boil Size: 6.57 gal 24,87 liter
Estimated OG: 1.040 SG
Estimated Color: 3.9 SRM
Estimated IBU: 21.5 IBU
Brewhouse Efficiency: 70.0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amount
7.00 lb Pale Malt (2 Row) US (2.0 SRM) 3175,15g
0.75 lb Cara-Pils/Dextrine (2.0 SRM) 340,19g
0.50 lb Caramel/Crystal Malt - 10L (10.0 SRM) 226,8g
0.50 lb Vienna Malt (3.5 SRM) 226,8g
0.25 oz Centennial [9.50%] (55 min) 7,09g
0.25 oz Centennial [9.50%] (35 min) 7,09g
0.25 oz Cascade [7.80%] (20 min) 7,09g
0.25 oz Cascade [7.80%] (5 min) 7,09g
1 Pkgs Nottingham (Danstar #-) (Hydrated)
Mash at 150 degrees for 60 minutes. 65,56 grader C
Til sammen 1oz humle, altså 28gram på 20 liter vørter? kan dette stemme? Er dette rett og slett en oppskrift på en øl med veldig lite humle, eller gjør jeg feil utregninger?
Når det gjelder SRM-verdier har jeg tenkt at de kan ca ganges med 2 for å få EBC. Jeg fant ikke nøyaktig de malt-typene som spesifisert her, så jeg byttet til følgende:
7.00 lb Pale Malt (2 Row) US (2.0 SRM) -> Pearl Pale Ale Malt 4,5 EBC - Thomas Fawcett
0.75 lb Cara-Pils/Dextrine (2.0 SRM) -> Hvete Malt 3.5 EBC - Thomas Fawcett (jeg leste et sted at hvete-malt kan funke som erstatning)
0.50 lb Caramel/Crystal Malt - 10L (10.0 SRM) -> Carabelge 30-40EBC
0.50 lb Vienna Malt (3.5 SRM) -> Vienna Malt 1kg 8EBC - Weyermann
Ser dette fornuftig ut?
jeg er i ferd med å lage min første batch med øl på sikkert 10 år, og første gang all grain
Jeg har kjøpt inn råvarer for 6 batcher (blonde, ipa, trapist trippel, stout, imperal stout og en hveteøl) og tenkte å begynne med en blonde, da den ikke trenger noe særlig modning, og egner seg som leskedrikk i sommervarmen:
http://www.homebrewtalk.com/f66/centennial-blonde-simple-4-all-grain-5-10-gall-42841/
Jeg har konvertert oppskriften til metriske mål ,men får ikke verdiene helt til å stemme:
Batch Size: 5.50 gal 20,82 liter
Boil Size: 6.57 gal 24,87 liter
Estimated OG: 1.040 SG
Estimated Color: 3.9 SRM
Estimated IBU: 21.5 IBU
Brewhouse Efficiency: 70.0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amount
7.00 lb Pale Malt (2 Row) US (2.0 SRM) 3175,15g
0.75 lb Cara-Pils/Dextrine (2.0 SRM) 340,19g
0.50 lb Caramel/Crystal Malt - 10L (10.0 SRM) 226,8g
0.50 lb Vienna Malt (3.5 SRM) 226,8g
0.25 oz Centennial [9.50%] (55 min) 7,09g
0.25 oz Centennial [9.50%] (35 min) 7,09g
0.25 oz Cascade [7.80%] (20 min) 7,09g
0.25 oz Cascade [7.80%] (5 min) 7,09g
1 Pkgs Nottingham (Danstar #-) (Hydrated)
Mash at 150 degrees for 60 minutes. 65,56 grader C
Til sammen 1oz humle, altså 28gram på 20 liter vørter? kan dette stemme? Er dette rett og slett en oppskrift på en øl med veldig lite humle, eller gjør jeg feil utregninger?
Når det gjelder SRM-verdier har jeg tenkt at de kan ca ganges med 2 for å få EBC. Jeg fant ikke nøyaktig de malt-typene som spesifisert her, så jeg byttet til følgende:
7.00 lb Pale Malt (2 Row) US (2.0 SRM) -> Pearl Pale Ale Malt 4,5 EBC - Thomas Fawcett
0.75 lb Cara-Pils/Dextrine (2.0 SRM) -> Hvete Malt 3.5 EBC - Thomas Fawcett (jeg leste et sted at hvete-malt kan funke som erstatning)
0.50 lb Caramel/Crystal Malt - 10L (10.0 SRM) -> Carabelge 30-40EBC
0.50 lb Vienna Malt (3.5 SRM) -> Vienna Malt 1kg 8EBC - Weyermann
Ser dette fornuftig ut?