Driver og brygger en imperial stout, og allerede etter 2 dager hadde den blitt tørr og ganske sterk og fin. Skulle få opp alkoholprosenten enda noen hakk, bestemte meg da for å tilsette en kg av det sukkermaterialet jeg hadde liggende hjemme. Det ble da ca en halv kg mørk sirup, noen biter med rørsukker og kanskje 300 g vanlig sukker.
Gjæren gnafset i seg også dette i rasende fart(har nådd en FG på ca 10, som er bra), men jeg hadde ikke regnet med at disse tilsetningene skulle etterlate seg smaken de gjorde. Fra å være fin og tørr med et behagelig brent preg, har nå stouten fått en temmelig motbydelig, besk, "alt for gammel kongen-av-danmark"-smak. Den er drikkandes såvidt, men er langt fra den nydelige stouten den var på vei til å bli.
Har noen noe erfaring med å fikse på uønskede smaker av denne art? Av erfaring vet jeg at smaken fra gjær og humle endrer seg og dempes kraftig etter klarning/karbonering/modning, mens malt og sukkersmaker henger mye mer konstant i. Tenkte kanskje prøve tørrhumle med noe kraftig humle som kan overdøve litt...men vil det være nok?
Alle innspill mottas med glede - batchen har kun stått 10 dager, så håper det enda er tid
Gjæren gnafset i seg også dette i rasende fart(har nådd en FG på ca 10, som er bra), men jeg hadde ikke regnet med at disse tilsetningene skulle etterlate seg smaken de gjorde. Fra å være fin og tørr med et behagelig brent preg, har nå stouten fått en temmelig motbydelig, besk, "alt for gammel kongen-av-danmark"-smak. Den er drikkandes såvidt, men er langt fra den nydelige stouten den var på vei til å bli.
Har noen noe erfaring med å fikse på uønskede smaker av denne art? Av erfaring vet jeg at smaken fra gjær og humle endrer seg og dempes kraftig etter klarning/karbonering/modning, mens malt og sukkersmaker henger mye mer konstant i. Tenkte kanskje prøve tørrhumle med noe kraftig humle som kan overdøve litt...men vil det være nok?
Alle innspill mottas med glede - batchen har kun stått 10 dager, så håper det enda er tid