Hjelp til brygging av Amerikansk Pale Ale.

Jeg tenkte å sette sammen en amerikansk inspirert Pale Ale. Tanken er at den skal bli frisk og lettdrikkelig, samt ikke for bitter eller "tung" på humla. Noe lignende Lysefjorden Mikrobryggeris pale ale, som jeg synes er veldig god.

Bryggeutstyr:
BeerBrew 60 (brygger 50 liter)

Planlagt oppskrift ved 25 liter:

Humle:
5g Chinook 60min
30g Simcoe 15min
30g Amarillo 15min
30g Simcoe flameout
30g Amarillo flameout
30g Simcoe tørrhumle (etter stormgjæringen)
30g Amarillo tørrhumle (etter stormgjæringen)

Malt ("stjal" denne fra en oppskrift hos Bryggselv):
2,5kg Pale Malt
2,5kg Pilsen Malt
250g Crystal, 120 EBC
Totalt: 5.25 kg

Gjær:
WLP001 (gjærstarter)

Noen tanker rundt dette?
 
Jeg har hatt hell med dette opsettet og synes det gir en fin og avrundet bitterhet:

5g Chinook FWH
10g Simcoe 15min
25g Amarillo 15min
15g Simcoe 5min
35g Amarillo 5min
20g Simcoe flameout
40g Amarillo flameout
20g Simcoe tørrhumle fra dag 5
40g Amarillo tørrhumle fra dag 5

Gir meg en antatt IBU på like over 30 tallet.
 
Jeg har hatt hell med dette opsettet og synes det gir en fin og avrundet bitterhet:

5g Chinook FWH
10g Simcoe 15min
25g Amarillo 15min
15g Simcoe 5min
35g Amarillo 5min
20g Simcoe flameout
40g Amarillo flameout
20g Simcoe tørrhumle fra dag 5
40g Amarillo tørrhumle fra dag 5

Gir meg en antatt IBU på like over 30 tallet.
Det var jo ikke så veldig ulik tanke rundt humlen. Hva tenker du om mengden bitterhumle?
 
Mengden på biterhumlen er fin, har hvertfall fungert greit hos meg.
Øker du bitterhumlen så økes også "tyngden" på bitterheten, og det er vel nettopp det du ikke ønsker.
Jeg synes opsettet ditt ser fint ut med tanke på hva du ønsker å oppnå.
 
Tilbake
Topp