Jørgen E
Norbrygg-medlem
Sitter med planer om å brygge en belgisk brun surøl, men også å få brygget en batch med Solsnu(-lignende) øl som skal være klar i god tid før sola snur igjen. Planen var da å bruke WY3787 først i surølen, som kun skal stå 5-7dager i gjæringskaret før det overføres på glassballong med en pose brettanomyces og noen eikespon, for så å glemmes til langt ut i 2026. Ta ut det jeg trenger av gjær, for så å sette en solsnu-klone.
I mangel av 3787, så tenker nå at jeg enten hiver oppi en pose eller 2 med LalBrew Abbaye i den brune surølen, og utsetter solsnu-problemet.
(Da jeg har denne i hus)
Og da melder spm seg.
Kan denne brukes som alternativ og lage en god "fransk gårdsøl" i nærheten av Solsnu?
Finnes det gode alternativ jeg kan bruke i begge ølene?
Finnes det ev et annet godt alternativ til gjær for en solsnu-klone!
I mangel av 3787, så tenker nå at jeg enten hiver oppi en pose eller 2 med LalBrew Abbaye i den brune surølen, og utsetter solsnu-problemet.
(Da jeg har denne i hus)
Og da melder spm seg.
Kan denne brukes som alternativ og lage en god "fransk gårdsøl" i nærheten av Solsnu?
Finnes det gode alternativ jeg kan bruke i begge ølene?
Finnes det ev et annet godt alternativ til gjær for en solsnu-klone!